Blog za buduće mame!

buduće mame

Dobro nam je poznato koliko je proces trudnoće kompleksan i koliko samo odgovornosti leži na budućim mamama! Ovom prilikom ćemo blog posvetiti lakšem porođaju, tačnije preparatu akušerskom gelu – Dianatal.

Ovaj gel će pomoći vaginalni porođaj time što smanjuje trenje između novorođenčeta i vaginalnog kanala, a takođe umanjuje povredu međice.

Kako se ovaj gel primenjuje?

Akušerski gel Dianatal se primenjuje nekon vaginalnog pregleda u toku porođaja nakon vaginalnih kontrakcija. Budući da ovaj gel smanjuje prvu i drugu fazu porođaja, te je primena tokom celog porođaja neophodna.

Što se tiče aplikovanja, važno je da znate da ga nanose isključivo stručna lica – odnosno doktori i babice! 3-5ml gela se nanosi ispred prednjačućeg dela i aplikuje se uzastopno u intervalima od 1 do 4 sata da bi optimalni lubrikativni film bio obezbeđen na porođajnom kanalu.

Postoje li neželjena dejstva i kontraindikacije?

Dianatal je veoma strogo i rigorozno testiran na toleranciju kako za majku tako i za bebu i na posmatranih 30.000 položaja nije zabeležen nijedan nusefekat. Ovaj akušerski gel prošao je sve neophodne kliničke provere, ali se ne sme koristiti pri kontraindikovanom porođaju ili ukoliko je dijagnostifikovana preosetljivost na bilo koji sastojak gela.

Postepena aplikacija akušerskog gela DOKAZANO rezultira značajnim pogodnostima za majku i dete jer smanjuje trajanje druge faze porođaja, kao i količinu perinealnih suza i rezultuje većom ocenom Apgar testa.

Ono što je posebno važno, svim budućim mama koje se odluče za Dianatal takođe preporučujemo da je za najbolji efekat najbolje iskoristiti 4 tube za porođaj! To je preporuka naših farmaceuta, kao i stručnjaka koji su radili na ovoj formuli.

Pakovanje ovog gela inače sadrži šest tuba.

Ostale detalje o Dianatalu možete pročitati OVDE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *