Boli me uvo, ali stvarno!

bol u uvetu

Iako i dalje nije došlo leto pa ne možemo baš da vam preporučimo da vodite računa o vašem zdravlju dok plivate u moru i brčkate se na plaži… Upale uha se dešavaju tokom svih godišnjih doba (da, čak i tokom ovako iznenadno hladnog proleća.)

Kako to kvašenje ušiju dovodi do upale? U ušnom kanalu postoji cerumen, poznatija kao ušna mast. Ona ušnom kanalu daje određenu kiselost koja dovodi do zaustavljanja razmnožavanja bakterija, ali takođe čuva bubnu opnu od prašine i sitnih nečistoća. Kupanje i dugotrajna izloženost vodi može da ispere ušnu mast, čime bubna opna ostaje bez zaštite – izložena alergijama, upalama i drugim oboljenjima.

Farmacija je iznedrila jedinstvenu formulu za probleme ove vrste – pročitajte nešto više ovom prilikom o Normison spreju!

Šta je „dobitna kombinacija“ ove formule?

Budući da voda u nezaštićenom ušnom kanalu dovodi do brojnih komplikacija – Normison sprej omogućava ubrzano sušenje njegovog spoljašnjeg dela, dok kisela komponenta pomaže ponovnom uspostavljanju prirodnog kiselog omotača kože.

Kako se koristi?

Posle kupanja se preporučuje raspršivanje ovog spreja sa 2-3 pritiska (za odrasle) direktno u slušni kanal. Posle ovoga glava se nagne na suprotnu stranu od uha na koji se sprej aplikovao kako bi tečnost prodrla kroz ceo slušni kanal.

Normison sprej je odličan i kao preventiva – formulacija vam omogućava da njome lečite upalu slušnog kanala, ali i da je sprečite, što se naročito preporučuje kod čestog kontakta sa vodom.

Tako da, ukoliko trenirate plivanje ili odlazite rekreativno posle posla da se „izduvate“ i radite na figuri ili pak imate klinca koji trenira vaterpolo… Normison je obavezan član vaše kućne apoteke!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *