Bolovi u vratu i ramenima – šta ćemo s njima?

Veliki je broj faktora koji utiču na promene u našem telu: način na koji se hranimo, način na koji sedimo, temperatura, generalni bioritam… Stres je takođe izuzetno bitan faktor – predeo vrata je prvi koji „strada“ pri stresnim situacijama, budući da se mišići šireg predela vrata stežu gotovo momentalno pri prvoj reakciji na stres.

U većem broju slučajeva ovi bolovi su rezultat nepravilnog sedenja, odnosno zadržavanja određenog telesnog položaja. Nepravilno sedenje za računarom, u kolima ili ispred televizora… Sve to na kraju „plate“ vrat i ramena.

Ukoliko dugo vremena provodite u istovetnom položaju na svom radnom mestu – podelićemo sa vama još jedanput nešto izuzetno korisno! Naime, pogledajte OVDE vežbice za kancelariju na kojima će vam vaši vrat i leđa biti i te kako zahvalni!

Fizička aktivnost, makar ona bila i minimalna, zaista je jedan od najboljih načina na koji možete da se uhvatite u koštac sa bolovima. Desetak minuta dnevno vama ne oduzima mnogo vremena, a na duge staze će vam i te kako značiti.

Jedan stari, „domaćinski“ recept za saniranje ovih bolova a koje su naše bake praktikovale su – oblozi! Topli oblozi ubrzavaju cirkulaciju i opuštaju mišiće, pa samim tim i bolovi u vratu i ramenima polako popuštaju. U ovu svrhu mogu se koristiti termofor, infracrvena sijalica ili peškir natopljen vrućom vodom. Bolna mesta zagrevaju se najmanje 10 minuta. Od pomoći svakako može biti i naizmenično stavljanje obloga(toplih i hladnih), koje lekari u poslednje vreme sve češće preporučuju!

Rešili smo da vam ovom prilikom još nešto iz naše kuće predstavimo, a što je sada potpuni novitet na našem tržištu – Deep Heat Muscle Rescue Neck & Shoulder krema!

Sadrži ulje ruzmarina i ublažava svakodnevni stres i napetost mišića vrata i ramena. Terapija toplotom je izuzetno blagotvorna za mišiće i preporučiće vam je gotovo svaki lekar kome se obratite zbog ovih bolova.

Bacite pogled više OVDE i pišite nam za više detalja!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *