Da li znate koliko je duboka vaša vagina?

Koliko je duboka vagina?Zar nije neobično što mnoge žene ne znaju dubinu (dužinu) svoje vagine? Odgovor na to pitanje je obično „oko 15 cm ili tako nešto“. Tu dužinu određuju očigledno prema dužini penisa u erekciji.

U stvari, dužina vagine je direktno povezana sa dužinom kažiprsta, koji ima prosečnu dužinu od 8 cm.

Kako je onda moguće da penis u erekciji može da stane?

Vagina je, zaparavo, kao crevo sa fleksibilnom sluzokožom, slično kao usta. Kada se uzbudi, mišići oko vagine se opuste (suprotno od mišića penisa koji se zgrče i učvrste erekciju). Tako „opuštena“ vagina može da primi celu zapreminu penisa u erekciji u toku odnosa, što je dodatno potpomognuto podmazivanjem (vlaženjem) koje je posledica uzbuđenja. Tada se i grlić podigne i pomeri da napravi mesta. Ako vagina nije dovoljno uzbuđena, penis može da udari u grlić.

Ovo objašnjava zašto odnos može da bude bolan kada žena nije uzbuđena.

Bez obzira na sve, odnos sa „vrlo obdarenim muškarcem“ može biti problem. Isto kao što i usta mogu da prime samo zalogaje određene veličine.

Uopšteno, ono što ženi pruža zadovoljstvo nije dužina penisa, već obim. To je zato što osetljivo tkivo klitorisa okružuje vaginu. Ono što vidimo kao klitoris samo je vrh, koji se može uporediti sa glavićem penisa. Zbog toga, pokretima u snošaju penis veće debljine stimuliše ova osetljiva klitoralna tkiva iznutra, što objašnjava vaginalni orgazam. Ovo saznanje datira od 1998. godine kada je prava anatomija klitorisa konačno utvrđena!

Zar to nije neverovatno?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *