Fit i zdrava mama – besplatne edukativne radionice za trudnice

Fit i zdrava mamaUkoliko ste u drugom stanju, naročito ako Vam je prvi put, sigurno imate brojna pitanja. Na deo njih odgovor nalazite na internetu, za deo njih obratićete se lekaru. Postoje sajtovi koji su ovoj temi posvećeni i koji će Vam pomoći u prolasku kroz sve novitete koje u ovom periodu ulaze u Vaš život. Međutim, ne postoji ništa lepše nego kada upoznajete druge buduće mame, delite iskustva, slušate savete stručnjaka i učestvujete u zajedničkim radionicama i akcijama. Evo jednog događaja koji bi mogao da Vam se svidi, a svakako bi Vam bio od koristi…

Treći beogradski forum o zdravoj trudnoći “Fit i zdrava mama” održaće se u četvrtak 26. aprila 2012. u konferencijskoj sali hotela ZIRA od 18-21h. Ritam održavanja foruma je dva puta godišnje, na proleće i na jesen.

Forum je zamišljen u vidu 6 radionica na temu psihofizičke pripreme za porođaj, ishrane tokom trudnoće i dojenja, nege bebe, psihološke pripreme oca i majke za susret sa bebom i administrativnim procedurama koje očekuju trudnice i porodilje. Cilj foruma je, pre svega, adekvatno informisanje, razbijanje zabluda o trudnoći i promovisanje nataliteta.

U trudnoći, brinuti se o sebi znači istovremeno i brigu o budućem životu koji u sebi nosimo. Zdravlje i dobro raspoloženje buduće mame najbolja su priprema za porođaj i prvi susret sa bebom.

Na forumu će trudnice i njihovi partneri, kao i oni koji to još nisu ali se pripremaju, imati prilike da razgovaraju sa renomiranim stručnjacima iz različitih oblasti: ginekologija i akušerstvo, pedijatrija, psihologija, pravilna ishrana, farmacija. Govoriće se o značaju dojenja, banci humanog mleka, a posebna radionica biće posvećena budućim tatama koji su, često, u mnogo većem strahu od budućeg života nego njihove partnerke.

Svim učesnicama će biti pružena prilika da probaju program psihofizičke pripreme za porođaj “Fit i zdrava mama“.

Među predavačima će biti:

  • Dušica Dišić – babica, sertifikovani edukator psihofizičke pripreme i prenatal pilatesa i joge
  • dr Milica Kostić – specijalista ginekologije i akušerstva
  • Dr Jasna Đorović – specijalista pedijatrije
  • Dr Mia Popić – psiholog
  • Prim. dr Branka Konstantinović Birovljev – specijalista ishrane
  • Dr Slavica Simić – ispred projekta Banka humanog mleka.

U pauzi između radionica održaće se modna revija odeće za trudnice Maje Bjelice; učesnice će se upoznati i sa novom kolekcijom Chicco bebi programa, kao i sa maramama za nošenje beba HUG-BUG.

Nakon što učinite nešto lepo za sebe, učinite nešto lepo i za druge: paralelno sa radionicama održaće se i humanitarna akcija prikupljanja bebi opreme (odeća, obuća, pelene, igračke, ljuljalice, itd.) koja će kasnije biti donirana beogradskim porodilištima i dečjim bolnicama.

Tokom prošlog izdanja Foruma „Fit i zdrava mama“ u novembru 2011. godine, prikupljana je bebi oprema i odeća za opštinu Bor, koja, prema podacima Ministarstva za socijalnu zaštitu, ima najveći broj nezaposlenih lica. 20 paketa odeće i 30 komada igračaka i bebi opreme otišlo je u porodilište u Boru, u vrtić „Bambi“, i samohranim majkama sa ove opštine.

Ulaz na forum je slobodan a dovođenje muževa, verenika, dečka… je poželjno i podržano!

Pa, ženske, ako ste zainteresovane, vidimo se tamo 😉

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *