I konačno – odmor

Došlo je vreme da organizujemo odmor. I koliko god bilo nejasno čije granice su za nas otvorene a čije ne, mislimo da je sjajna prilika da upoznamo našu zemlju još bolje i odmorimo se upravo ovde.

Srbija je toliko lepa i bogata malo otkrivenim i/ili neotkrivenim lepotama koje su pravi raj za dušu i oči.

U ovom blogu ćemo vam izneti neke naše predloge!

Uvac

Divni meandri kojima se može krstariti ili jednostavno uživati u pogledu! U pitanju je rezervat prirode, pa možda budete imali sreće i da vidite beloglave supove! Ovaj predeo u svojim klisurama krije i Ledenu pećinu, gde je temperatura oko 8 stepeni.

Ovčarsko-kablarska klisura

Opravdano nazvana „srpskom Svetom Gorom“ jer u senkama šuma krije čak 11 srednjevekovnih manastira. Vrhovi Ovčara i Kablara su upečatljivi i za kameru i za planinarenje, ukoliko volite nešto aktivniji odmor.

Đavolja varoš

Nesvakidašnji spomenik prirode gde se na visini od 600 metara ukazuje redak prizor 200-nak reljefnih figura. Na ovom mestu se nalazi i Crveno vrelo, izvor mineralne vode. Ovaj predeo, na 20ak kilometara od Kuršumlije, privlači i brojne strane turiste i sa sobom nosi mnoge legende i misterije.

Zaovine

Veštačko jezero nastalo pregrađivanjem toka Belog Rzava i izgradnjom brane u zaseoku Đurići. Iako plaža nije uređena, ima mnogo lepih mesta za kupanje. Nadomak brane nalazi se mesto na kom je Josif Pančić pronašao Pančićevu omoriku.

Viminacijum

U pitanju je jedan od najznačajnijih rimskih utvrđenja i vojnih logora. Objekat je sređen i mogu se videti ostaci glavnog grada drevne rimske provincije Gornje Mezije, poput mauzoleja, termi i deo akvadukta. Nadomak Viminacijuma se nalazi i Park Mamuta, gde se mogu videti ostaci 5 mamuta.

Golubačka tvrđava

Ostaci srednjevekovnog grada koji su nedavno renovirani i otvoreni za posetioce. Topla preporuka!

Predloga i ideja je toliko mnogo, a mi smo naveli samo ono što nam je najpre palo na pamet! Imate li vi nešto što biste nam predložili da vidimo i posetimo ovog leta u Srbiji?

I ono što je posebno važno – za put je bitno da spremite i „putnu apoteku“!

Šta ćete tačno od preparata poneti na put zavisi od ličnih potreba i uslova u kojima ćete se naći na putovanju, pogotovu ako se ide negde van naseljenih mesta jer apoteke ili nisu u blizini ili nedeljom ne rade. Treba poneti : analgetike, kremu za sunčanje, kremu za zaštitu od komaraca, za posle uboda ili posekotina, rastvor za ispiranje nosa ili očiju ako upadne pesak… to prosto uvek dobro dođe.

Takođe bismo preporučili, protiv:

  • Probavnih problema kod dece – BioKult Infantis – najtoplija preporuka ukoliko krećete na put sa decom. Razvijena unapređena formula za odojčad i decu.
  • Bolova u ušima – Otikon – sprej za uvo koje čine prirodni sastojci i kojima se pročišćava vosak iz ušnog kanala i ublažava bol u ušima.
  • Trovanja – Enterosgel – inovativni crevni adsorbens (enterosorbent) koji vezuje toksine u sistemu organa za varenje i uklanja štetne materije, patogene i alergene iz tela.
  • Zatvora – Eva Qu za 15 minuta oslobađa sadržaj iz rektuma, potpuno prirodno.
  • Umornih očiju – Blink Contacts osvežava suve i umorne oči.
  • Zapušen nos – Sinomarin – morske vode bogate korisnim sastojcima iz mora koji ublažava kongestiju nosa i pritisak u sinusima.
  • Opekotina od sunca – Avene Sunčalice – kome god tipu kože pripadate, preporučujemo vam nešto iz Avene Sun palete proizvoda! Brzo se apsorbuje na koži, završni sloj nije lepljiv, a tonirana tekstura daje preplanuo, blistav ten.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *