Izbegnite porođajnu traumu

mama i beba

Svaka čast majkama!

Da li ste čuli da je brojnim studijama utvrđeno da se u svesti žena uspomene na porođaj čuvaju u zavisnosti od toga koliko je bol bio izražen u različitim fazama donošenja deteta na svet?Jedna studija kaže da čak 60% žena dugo pamti porođajni bol veoma dugo pošto se nakon istog, dok je 18% žena tokom cele naredne godine osetilo bol pri samoj pomisli na porođaj.

Stručnjaci kažu da je to sasvim u redu, zato što mnoge mame ovo percipiraju kao određenu vrstu pobede – ako su prebrodile porođajni bol, pobediće i sve drugo u životu!

Ali, iako je donošenje novog života na svet po sebi predivan i plemeniti čin – kod određenih žena manifestuje se i posttraumatski stresni sindrom nakon porođaja, koji je Frojd definisao kao porođajnu traumu.

Iako ovo nije učestala pojava, može se desiti kod bolnih porođaja i to čak može rezultovati usporenim procesom uspostavljanja bliskosti između majke i bebe.

Naravno, ovu pojavu majka i beba mogu prebroditi, ali posledice ostaju tokom celog života i mogu negativno uticati na potonje porodične odnose.

Ali, nemojte da vas ovi redovi zaplaše – savremena medicina i farmacija su napredovale i još uvek napreduju neverovatnom brzinom! Porođaj može biti divno iskustvo i nešto što će vam zauvek ostati urezano u sećanju kao najvažniji trenutak koji će vas uvek ohrabrivati.

Ovom prilikom vam predstavljamo Dianatal akušerski gel.

Ovaj gel koji se koristi za olakšani prolaz bebe kroz vaginalni porođajni kanal, olakšavajući i skraćujući prvu i drugu fazu porođaja, pruža zaštitu majke i deteta, a posebno štiti vaginu, karlično dno i međicu.

Pogodan je za prvorotkinje i za one žene koje su već rađale, kao i za porođaj u vodi!

Pogledajte više OVDE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *