Kad oko presuši…

suveoci

Da li ste nekada čuli za sindrom suvog oka?

Ovo spada u česte, ako ne i najčešće, probleme u oftamologiji. Simptomi ovog problema su učestale iritacije oka, osećaj suvoće i peckanja, osećaj prisustva stranog tela u oku dok u krajnje izraženim slučajevima susrećemo i zapaljenje prednjih delova tkiva oka. Ovaj problem je čest kod korisnika sočiva, kao i kod pušača. Suvo oko je čest poremećaj koji takođe nastaje zbog smanjene produkcije suza, ekstremnog isparavanja suza i poremećaja lipidnog i mucinskog sloja suznog filma.

Ove tegobe se mogu umanjiti ukapavanjem veštačkih suza.

Zašto su suze toliko važne za naše oči?

One su, pre svega, u najdirektnijem kontaktu oka sa spoljnom sredinom. One snabdevaju rožnjaču kiseonikom, čiste prašinu i sadrže enzime koji održavaju površinu oka glatkom.

Veštačke suze su sredstvo koje efikasno umanjuje tegobe kod sindroma suvog oka i od vitalnog su značaja za ovaj problem!

Od brojnih veštačkih suza ovom prilikom bismo vam preporučili Blink Intensive Tears! Ovo sredstvo možete koristiti i bez uklanjanja kontaktnih sočiva iz oka, a ova unapređena lubrikantna formulacija će uspešno umanjiti osećaj nelagodnosti kod suvih i iziritiranih očiju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *