Kad se creva unervoze…

nervoznacreva

Sigurno ste se barem jedanput tokom prethodnih par godina susreli sa problemima sa varenjem, nadimanjem ili preteranim gasovima. Inače, stručnjaci se slažu da je ovo jedna od bolesti savremenog čoveka – usled sve izraženijeg stresa, neujednačenog ritma života i loše ishrane. Iritabilni kolon, kako je ova bolest nazvana, takođe se označava i kao „nervozna creva“, a naročito je prisutna među mlađom populacijom, između 20 i 30 godina.

Pri ovom oboljenju same promene na crevima se ne dešavaju, ali je pokretljivost creva, poznatija kao peristatika, u disbalansu što dovodi do prave „žurke“ u stomaku. Iako nervozna creva ne dovode do ozbiljnog narušavanja zdravlja (iako se svi koji boluju od njih uplaše da je nešto ozbiljnije po sredi), mnogi ljudi sa pomenutim problemima nemaju zvaničnu dijagnozu niti uzimaju zvaničnu terapiju.

Kako smiriti nervozna creva?

Kod ovog zdravstvenog problema stručnjaci se slažu da ključ leži u ishrani, odnosno unosu zdravih, uravnoteženih namirnica u svakodnevnu ishranu i suplemenata. Ovo znači da pri obrocima treba unositi magnezijum, koji je odličan relaksant za želudačnu i crevnu muskulaturu, vitamin D koji smanjuje rizik od upalnih bolesti debelog creva a posebno dobrim su se pokazale i neke biljke, poput lana.

Što se tiče suplemenata u ishrani – naša preporuka je definitivno Bio-kult!

biokult

Ove kapsule su dale fenomenalne rezultate za jačanje imuniteta i digestivnog sistema. Sadrže čak 14 slojeva korisnih bakterija koje održavaju digestivni balans i deluju u sinergiji, prodirući do najudaljenijih područja unutar creva. Ove kapsule se takođe preporučuju i kod probavnih tegova, a dostupne su u svim apotekama, u pakovanjima od 30 i 60 kapsula.

Umirite nervozna creva – dovedite vaš organizam nazad u balans!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *