Korona virus i ispiranje nosa: Važni nalazi o nazalnim dekongestivima u borbi protiv COVID-19!

Svi smo se umorili od vesti vezanih za COVID-19, jasno nam je. Vakcine, efikasnost, imunizacija, distanca, zatvaranje…argumenti za i protiv, polemike , diskusije.  Sve to deluje kao začarani krug u kom se vrtimo već preko godinu i po dana.

Ipak – moramo se čuvati, i deliti informacije i saznanja koja nam doslovno mogu sačuvati i život!

Šta možete uraditi za sebe i druge, a da je jednostavno , bezbedno, i potpuno prirodno !?

Ispiranje nosa!

Neki  od rezultata istraživanja vođenih tokom ove i prethodne godine ukazuju na vezu između ispiranja nosa i zaštite od korona virusa.

Klinička ispitivanja ukazuju da Sinomarin čisti nosne šupljine ispiranjem nakupljene sluzi, naslaga, nečistoća…Ova aktivnost može da dovede do smanjenja broja virusnih čestica i drugih infektivnih agenasa koji mogu da izazovu sekundarne infekcije!

U ovom tekstu ćemo malo podrobnije objasniti.

Hipertonični rastvor ( rastvor morske vode sa 2,3% NaCl-a) primenjen kao tečnost za ispiranje usta i/ili za ispiranje nosa može se koristiti za smanjenje stope prenosa virusa, za smanjenje virusnog opterećenja veoma rano nakon zaražavanja, i kao profilaksa nakon izlaganja virusu. Više stručnjaka navodi da ove nefarmakološke tehnike za ličnu negu mogu smanjiti koncentraciju virusa u gornjem respiratornom traktu.

Dodatno, hemijske osobine hipertonih rastvora (Sinomarina) kao što su povećavanje  koncetracije jona hlora na mestu primene, i promena PH vrednosti na sluznici nosa, mogu da ometaju replikaciju (razmnožavanje) virusa.

Ispiranje nosa Sinomarinom predstavlja bezbedno, jednostavno i pristupačno sredstvo za borbu protiv virusnih infekcija uključujući i infekcije korona virusom! Ne isključuje druge oblike lečenja i može se koristiti kao dopunska metoda u lečenju , ali i u prevenciji.

Dodatni sastojci u hipertoničnim rastvorima su posebno interesantni kada govorimo o infekcijama izazvanim korona virusom.  

Fukoidani – predstavljaju grupu polisaharida dobijenu od algi i pokazuju značajnu sposobnost inhibicije vezivanja virusa za ćelije nosne sluznice i prodiranje u organizam.

ALGOMER kompleks u Sinomarin rastvorima morske vode predstavlja inovaciju i poseban patent koji kombinuje ekstrakte algi Spiruline platensis i Undarie pinnatifide.

ALGOMER linija Sinomarina pored snažne biološke zaštite obezbeđuje i adekvatnu negu nosne sluznice.

Naravno, Sinomarin ne sprečava prodiranje svih čestica virusa u telo niti zaražavanje nosne i/ili respiratorne sluzokože, te se na njega nije moguće osloniti kao na lek ili sredstvo za potpunu prevenciju bolesti.

Ali, kombinovanje sastojaka koji potiču iz algi  sa hipertoničnim rastvorima morske vode se može se pokazati korisnim u tretmanu nazalnih simptoma kod pacijenata obolelih od COVID-19!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *