Mešeni hleb sa belim lukom
Šta vam je potrebno za testo:
- Brašno tip400 -700g
- Kvasac ½ kocke
- So 1kk
- Šećer 1kk
- Mlaka voda 300ml
Za premazivanje testa:
- 150maslaca
- 4čena belog luk (izgnječenog)
- Morska so krupna 1/2kk
- Veza svežeg peršuna
- Ulje maslinovo 2sk
Zamesiti testo koje treba da bude srednje tvrdo i pustiti da naraste. Razvući ga na, brašnom postu, radnoj površinu debljine oko 1/2cm. Premazati otopljenim maslacem , belim lukom , peršunom Mor.solju i maslinovim uljem.
Seći kvadrate 7*7cm i redjati u pravugaoni kalup u koji je stavljen papir za pečenje. Pustiti da naraste 15min i peći u zagrejanoj rerni 25min na 180- 190stepeni. Služiti uz neki od datih namaza
IZVOR: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HOME KITCHEN WITH DANNY
Komentariši