Mešeni hleb sa belim lukom

Šta vam je potrebno za testo:

  • Brašno tip400 -700g
  • Kvasac ½ kocke
  • So 1kk
  • Šećer 1kk
  • Mlaka voda 300ml

Za premazivanje testa:

  • 150maslaca
  • 4čena belog luk (izgnječenog)
  • Morska so krupna 1/2kk
  • Veza svežeg peršuna
  • Ulje maslinovo 2sk

Zamesiti testo koje treba da bude srednje tvrdo i pustiti da naraste. Razvući ga na, brašnom postu, radnoj površinu debljine oko 1/2cm. Premazati otopljenim maslacem , belim lukom , peršunom Mor.solju i maslinovim uljem.

Seći kvadrate 7*7cm i redjati u pravugaoni kalup u koji je  stavljen papir za pečenje. Pustiti da naraste 15min i peći u zagrejanoj rerni 25min na 180- 190stepeni. Služiti uz neki od datih namaza

IZVOR: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HOME KITCHEN WITH DANNY

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *