Muške erogene zone

muske-erogene-zoneMislim da se o ženskim erogenim zonama previše priča. Naveliko i naširoko sam se naslušala i načitala šta mi se dopada, šta me uzbuđuje i od čega ću doživeti orgazam kao od šale. Zaključak koji sam iz svih tih priča izvukla je da smo svi različiti. Nekima prija jedno, nekima drugo.

S druge strane, opšte je poznata činjenica da muškarci imaju jednu erogenu zonu, tako osetljivu da im druge nisu ni potrebne. Znam, znam, ovo je čisto stereotipno razmišljanje. Ali, dame, da li se, i koliko, trudite da svoje muškarce uzbudite i pre nego što nagovestite da ćete prići njegovoj intimnoj oblasti? Sasvim sam sigurna da već znate šta vaš muškarac voli, a šta ne, ali evo nekih mesta koja vam mogu dati dodatne ideje, za slučaj da ste ih propustili.

1. Stopala

Daleko od očiju, daleko od srca – često na njih zaboravimo. Ipak, neki muškarci samo neizmerno uživaju, dok druge masaža stopala može prilično uzbuditi. Proverite u koju grupu vaš dragi spada, tako što ćete mu izmasirati stopala nekim aromatičnim uljem. Čak i ako ovo ne shvati kao predigru, sigurna sam da će se opustiti dovoljno da mu nakon toga možete raditi šta god poželite!

2. Uši

Pre par godina, odgledala sam film “Intouchables” (koji iskreno preporučujem – nasmejaće vas i rasplakati istovremeno). U jednoj od scena, glavni lik, kvadriplegičar koji ne oseća ništa niže od vrata, uživa u fantastičnoj erotskoj masaži – ušiju! Maženje, ljubljenje, lizanje ili lagano grickanje uveta uzbuđuje skoro sve ljude, a vi ispitajte koja od ovih aktivnosti vašem partneru najviše prija.

3. Unutrašnja strana kolena

Kako je koža ovde tanka i osetljiva, vašoj jačoj polovini će lagano maženje, masaža ili poljubac veoma odgovarati. Osim ako nije golicljiv, u kom slučaju vam se može desiti da poskoči i ne dozvoli vam da ga više pipnete!

4. Donji deo stomaka

Pretpostavljam da i vi, kao i ja, volite nagoveštaj. Nagoveštaji umeju više da uzbude nego direktni dodiri. “Strepnja” naše divne Desanke Maksimović nije imala seksualne konotacije, ali ćete se svakako složiti da najbolje opisuje ljubav prema nagoveštajima. Dodir donjeg stomaka je upravo to: nagoveštaj da ćemo uskoro krenuti niže. Ako se vašem muškarcu ovo sviđa, napravite eksperiment – vidite koliko dugo će izdržati vaše izazivanje pre nego što uzme stvari u svoje ruke!

5. Grudi

Nigde ne piše da su samo ženske grudi dobre za maženje! Dodirivanje, grickanje, čak i blago štipkanje muških bradavica ga može dovoljno uzbuditi, da ćete ostale tačke iz ove liste morati da ostavite za neki drugi put.

6. Unutrašnja strana butina

Po osetljivosti bih rekla da je ovaj deo tela negde između zadnje strane kolena i donjeg dela stomaka, mada je, naravno, sve individualno. Lagani prelaz prstima gore-dole bi trebalo da ima jako lep uticaj na raspoloženje vašeg dragog. Osim, opet, ako ne odskoči jer ste ga zagolicali.

7. Um

Kako dotaći um? Rečima. Ja nisam od pričljivih, pa ne bih znala da vam kažem šta govoriti. To ćete morati sami da otkrijete. Pokušajte da mu govorite šta biste mu radili, šta ćete mu sledeće raditi, šta biste voleli… Probajte, pa vidite kako to na njega deluje.

8. Kapci

Opet mi na pamet padaju filmovi: ako se dobro sećam, Amelija Pulen je u jednoj od najromantičnijih ljubavnih scena svom dragom ljubila zatvorene kapke, ugao usana, vrat… Iako ovakav postupak ne deluje zavodnički, nežnost koju na taj način pokazujete može da vas usmeri u lagano i emotivno vođenje ljubavi, nasuprot energičnom i brzom seksu. Zavisi od raspoloženja, zar ne?

9. Vrat

Iako tu, na dohvat usana, često zaboravimo na njega. Isto kao i nama, i muškima najčešće prija dodir ili poljubac u vrat. Ipak, pazite: jednom davno je moja sestra opisivala nečiji poljubac “kao da mi puž šeta po vratu”. Proverite šta vaš partner voli, jer se može desiti da mu neki dodiri prijaju manje od drugih.

10. Čelo

Slično kao zatvoreni kapci, poljubac u čelo vas može odvesti u pravcu romantike i nežnosti. Nadamo se da će vaš poljubac biti takav da ga neće navesti da se seti svoje stare tetke, koja je uvek mirisala na kafu i duvan, i ostavljala trag karmina kad ga “cmokne” po sred čela. Kombinujte blagu masažu slepoočnica, temena i linije kose, jer će to podstaći opuštanje i lučenje hormona sreće. Sigurna sam da mu nikakve tetke neće biti na umu kada njegovom čelu priđete na pravi način.

Šta god da probate, uvek ga podstaknite da vam kaže šta mu se sviđa, a šta ne. Nemojte dovesti sebe u situaciju da nakon dugih godina veze, u nekoj apsolutno nevezanoj svađi, saznate da mu je nešto, što ste svih ovih godina verovali da mu prija, zapravo veoma smetalo.

Uživajte!

Pozdrav, Lana

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *