Nicanje zubića – prve muke naših najmlađih!

bebe

Bebama niču zubići najčešće između četvrtog i osmog meseca života, mada ima mališana kojima niknu oko prve godine ili nekima čak i pre četvrtog meseca.

Kutnjaci naročito umeju da zadaju glavobolje, jer su krupniji od ostalih zuba. Kao što nema nekog ustanovljenog pravila sa nicanjem – tako je i bol individualan kod svake bebice.

Kada su zubi još uvek majušni i oštri, desni su prilično osetljive i lako se upale. Dešava se da je beba razdražljivija nego inače ili počinje da balavi i slini češće nego obično. Moguć je i smanjen apetit ili crvenilo po obrazima.

Kako pomoći bebama?

Roditelji, važno je najpre da ne paničite! Rast zuba je potpuno prirodan proces, iako može da podrazumeva neke neugodnosti. Neki pedijatri čak kažu – to je i prvo bebino iskustvo u kome se suočava da ništa u životu nije idealno. 🙂

U svakom slučaju, preporučuje se nešto hladno (najčešće to budu i rashlađene igračke) za žvakanje za ublažavanje osećaja zategnutosti u ustima, ali i masaža vrhova nožnih prstića ili nanošenje tinkture pojedinih čajeva na desni.

A za još efikasnije olakšavanje bola pri nicanju zuba vam predstavljamo Multi-Mam BabyDent, gel koji formira mekani bioaktivni sloj preko cele površine desni koji olakšava nelagodnost i štiti ih od trenja. Ovaj gel zasnovan je na 2-QR kompleksu, mešavini visoko rafinisanih biljnih polisaharida, koji na potpuno prirodan i bezbedan način neutrališe bakterije.

Pročitajte detaljnije o ovom gelu OVDE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *