O hiperhidrozi

Logično je da se u letnjim danima više znojimo. Ali, ako je znojenje veoma intenzivno… Onda je možda reč o problemu.

Prekomerno znojenje stručno se naziva hiperhidroza.

Najčešće je prisutna na dlanovima, tabanima i ispod pazuha. Osim što je osoba ometena u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, hiperhidroza nije preterano opasna – ali može stvoriti brojne neprijatnosti…

Simptomi hiperhidroze su: često i primetno znojenje, koje probija kroz garderobu; obilno znojenje na tabanima, ispod pazuha, na glavi i licu; kao i kapi znoja na dlanovima i tabanima.

Hiperhindroza može biti i simptom ozbiljnijeg problema. To je onda sekundarna hiperhidroza – kada se javlja pod uticajem infekcije, neuroloških ili endokrinih oboljenja, kao i oboljenja vezivnog tkiva, maligniteta ili povreda kičmenog stuba.

Iznenadno pojačano znojenje celog tela može imati različite uzroke. Iznenadno pojačano znojenje pri povišenim temperaturama tela sasvim je normalna pojava. Prekomerno znojenje ispod pazuha i ostalih delova tela normalno je kod fizičke aktivnosti, visokih spoljnih temperatura, slojevitog oblačenja i bolesti povezanih sa groznicom.

Postoji više vrsta tretmana i terapije za hiperhindrozu – u estetskoj i anti-age medicini sve su učestaliji tretmani botoksom, a u igri su čak i hirurške intervencije. Takođe, popularan je i tretman jontoforezom, kada se baterijama menja polaritet jona dok je izloženi deo tela potopljen u vodu.

A za blagu hiperhidrozu antiperspiranti su odličan izbor! Iskoristićemo ovaj blog da vam predstavimo Hidrosis CONTROL antiperspirantnu kremu.

Antiperspiantna krema brzo i dugotrajno kontroliše preterano znojenje. Za efikasnost Hidrosis CONTROL antiperspirantne kreme zaslužna je sinergija aktivnih sastojaka koji omogućavaju kontrolu znojenja i neutralizaciju mirisa:

  1. Soli aluminijuma deluju protiv znojenja, blokirajući izvodne kanale znojnih žlezda.
  2. Cink-ricinoleat neutrališe neprijatan miris.
  3. Trietil-citrat deluje antibakterijski, te tako sprečava nastanak neprijatnih mirisa.

Formula odgovara svakom tipu kože, i ne sadrži alkohol.

Detaljnije pogledajte OVDE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *