Omiljena morska aktivnost je ujedno i – najzdravija!

dojenje u javnosti

Omiljena morska aktivnost je ujedno i – najzdravija!

Koliko god da nam je teško da uvrstimo sportske aktivnosti u našu svakodnevicu (kada radite preko osam sati dnevno plus imate obaveze koje vas čekaju kod kuće – što i te kako ume da bude zahtevno), onog trenutka kada se „dočepamo“ obale, plivanje postaje nova i omiljena strast! Pored relaksirajućeg efekta koje plivanje stvara, ono je izuzetno zdravo i pogodono za telo i celu muskulaturu. Rešili smo da u ovom blogu to malo podrobnije pojasnimo!

Pravilno disanje

Kroz plivanje povećavamo kapacitet naših pluća što pospešuje protok kiseonika kroz organizam. Ova aktivnost će smanjiti osećaj zamora i klonulosti.

Idealan trening

Procenjuje se da se u jednom času plivanja može izgubiti i 600 kalorija! Ujedno, različite tehnike plivanja utiču različito na čitavu muskulaturu. Možemo reći i da plivanje predstavlja svojevrsnu masažu za čitavo telo, a ono pomaže da na pravi način istegnemo kičmu.

Voda je gušća od vazduha skoro 1000 puta te tako celo telo pruža konstantan otpor.

Rad i zdravlje srca

Plivanjem se jača najznačajniji mišić u našem organizmu – srce. Plivanjem se osnažuje pumpanje krvi, što rezultuje boljom cirkulacijom i radom krvnih sudova. Plivanje se takođe preporučuje i za smanjenje krvnog pritiska.

Sve u svemu, dok uživate plivajući i brčkajući se u morskoj vodi, razmislite da ovu aktivnost nastavite i kada se vratite sa odmora! Teško da će bilo koja aktivnost istovremeno sagorevati kalorije, ubrzavati metabolizam i zatezati sve mišiće poput plivanja. 🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *