Pažljivo kad upekne zvezda!

sunčanje

Možda ne po kalendaru ali po temperaturi i sunčanim intervalima – leto nam je stiglo!

Pojedini su već otišli na more, neki tek planiraju dok neki pak čekaju pozni avgust da naprave predah. Sve u svemu, tokom odmora „valja i pocrneti“, a to podrazumeva izlaganje Suncu!

Ako mislite da je najgore što može da se dogodi kada slučajno pridremate na plaži peckanje od par dana i crvenilo koje se pretvori u boju – veoma se varate.

Izlaganje Suncu, tačnije UV zracima i te kako može biti štetno za nas, a kada smo dugotrajno izloženi UV zračenju – ne „samo“ što drastično raste rizik od melanoma, već ono može izazvati pojavu tamnih mrlja, bora, gubitak elastičnosti kože i ubrzati pojavu starenja.

Dobro, ne želimo sada da vas zastrašimo! Stvar je prosta – čuvajte se, ne izlažite se previše sunčevim zracima kada su najjači i najvažnije od svega – izaberite pravu kremu koja će vas štiti!

Možda zvuči logično ali nije zgoreg pomenuti – najbolje krema za sunčanje je ona sa visokim faktorom zaštite, a najmanji koji se preporučuje je 25-30, a takođe je bitno da zaštita od UV zraka bude istaknuta. Takođe, danas dobar deo krema za sunčanje sadrži i antioksidanse koji dodatno štite čelije kože od oštećenja, odnosno tačnije, „popravljaju“ oštećenja izazvana UV zračenjem.

Da ne bismo dužili, hajde da vam otkrijemo naš favorit ovog leta!

Avène Sun linija pruža direktnu i indirektnu zaštitu od sunčevih zraka koju obezbeđuje putem nove i inovativne formula SunSitive protection koja kombinuje hemijski, organski i mineralni zaštitni faktor. Takođe, ove kreme su vodootporne te ne morate da brinete da ćete biti nezaštićeni ukoliko se brčkate ili oznojite!

U svakom slučaju, nikada nemojte ostajati predugo na suncu, čak i uz upotrebu vrlo visoke zaštite!

Često ponavljajte nanošenje proizvoda, naročito posle izlaska iz vode ili produženog izlaganja suncu. Izbegavajte izlaganje suncu između podneva i 16 sati, dok bebe i malu decu ne treba izlagati Suncu.

Opširnije o Avène Sun čitajte OVDE, a mi smo tu za svako pitanje i nedoumicu! 🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *