Perut 101: Šta treba da znamo?

squanorm

Kada govorimo o negi kose – gotovo svako (procenjuje se oko 40% ljudi) je u nekom periodu imao problem sa peruti!

Iako je u pitanju problem medicinske prirode, mnogi se hvataju u koštac s njim zbog estetskih razloga. Hajde da vidimo kako uopšte ove iritantne bele trunčice u kosi nastaju?

Ovu pojavu izaziva gljivica Pityrosporum ovale koja inače boravi u našem telu i u normalnim uslovima ne pravi nikakve probleme našem organizmu. Međutim, kada počne da se razmnožava više nego što bi trebalo – a to se dešava usled različitih faktora, stres, klimatske promene, hormoni – kreće da se nakuplja na koži glave.

Posebno je iritantno kod ove gljivice to što, kad se nakupi u višku, teško se iskorenjuje i preporučuje se upotreba medicinskih šampona. Bitno je da znate da perut nije uzrokovan lošom higijenom – odnosno može vas pogoditi iako pažljivo brinete o vašoj kosi! Hemijski tretmani takođe ne uzrokuju perut, iako pojedine supstance mogu da ga pogoršaju doduše.

Ovom prilikom želimo takođe da vam predstavimo jednu novu liniju među našim proizvodima – Squanorm šampon ubicu peruti!

Squanorm šampon daje odmah vidljive rezultate, već nakon prve upotrebe: perut je uklonjena, a koža glave umirena. Squanorm linija proizvoda sadrži šampon protiv suve peruti, šampon protiv masne peruti i Squanorm losion.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *