Prirodno protiv celulita? Moguće je!

Veliki broj osoba (da, da – ne samo žene) muku muči sa čuvenom „narandžinom korom“ na butinama i zadnjici. Celulit se javlja još u pubertetskom dobu i ne bira – pogađa i vitkije i punije.

Prva i početnička greška je kada isključivo jedan faktor smatramo odgovornim. Više činioca dovodi do ove pojave – neki od njih su genetika, usporena cirkulacija, nekvalitetna i neredovna ishrana, nedovoljna fizička aktivnost, metabolički ili hormonalni poremećaji…

Iako je vizualno izrazito prepoznatljiv, celulit nije samo problem estetske prirode.

U pitanju je hronična, zapaljenska promena u vezivnom i masnom tkivu. Kako vreme prolazi, celulit se pogoršava i što se kasnije uhvatimo u koštac sa njim – sve ga je teže i izazovnije otkloniti.

Ne morate odmah da zakazujete tretmane kod doktora, u ranoj fazi je moguće izboriti se sa celulitom i prirodnim putem!

Na primer, piling sa prirodnom morskom solju je dao odlične rezultate. Prirodna i nerafinisana morska so je vrlo bogata mineralima i oligoelementima koje transportuju materijal kroz statičnu membranu, a odlični su i pri regeneraciji kolagena i elastina.

Termalno blato je takođe super stvar! Ono sadrži mnoštvo korisnih minerala, poput kalijuma, magnezijuma, natrijuma, silicijuma i sumpora. Tako se stvara lipolitički, tonifikujući, detoksirajući i protivupalni učinak.

Da li ste probali sa masažom? Anticelulitska masaža je duboka, ali i nežna. Njome se poboljšava lokalna cirkulacija i dostavlja kiseonik u ugroženo tkivo, ali i pojačava proces lipolize i dodatno razbija nakupljeni celulit.

Naš je savet i da probate sa detoksirajućim lekovitim čajem! Mešavina lekovitih biljaka će detoksikovati jetru i podstaći drenažu. Za ovaj metoda je potrebno nešto više strpljenja i redovno konzumiranje – sa celulitom je potrebno boriti se i spolja i iznutra.

Najpre je bitno promeniti prehrambene navike!

Hrana umnogome doprinosi nastanku celulita. Uravnoteženi obroci sa nutritijentima, voće i povrće, vlakna… Takođe, bitno je piti dosta vode i sveže ceđene sokove, budući da tako pomažemo organizmu da se reši toksina.

I krećite se! Što više šetnji, laganog džoginga… u početku će vam biti teško, ali bićete zahvalni sebi samima! 🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *