Reč, dve o kašlju

kašalj

Šta izaziva kašalj?

O da, kašalj je izuzetno iritantna pojava, bilo da je izazvan iskapljivanjem flašice vode nakon neugodne vožnje gradskim prevozom, bilo da je simptom nekog oboljenja. Ali treba imati u vidu da je kašalj veoma efikasan odbrambeni mehanizam kojim se odstranjuje strano telo ili sekret iz disajnih puteva. Posledica je nadražaja receptora za kašalj raznim iritansima poput čestica prašine, alergena, hladnoća itd.

A opet, kašalj može da krene refleksno ili svojevoljno. Dok smo kod uzroka, oni takođe variraju i od uzrasta; kod odraslih su uglavnom u pitanju prehlade, dok su kod klinaca krivci astma, infekcije disajnih puteva i aspiracija stranih tela.

Kašalj se može pobediti na više načina: preporučuju se duži i učestaliji boravci na svežem vazduhu, intenzivirana fizička aktivnost (ne moraju to nužno da budu treninzi, šetnja i po koja mala vežba ujutru će biti više nego efikasni), a deca se moraju učiti higijeni od prvih koraka! Takođe treba obratiti pažnju i na čišćenje nosa i disajnih puteva.

A kad smo kod čišćenja disajnih puteva i ublažavanje upale respiratornog trakta – preporučićemo vam ovom prilikom i nešto iz „naše kuhinje“.

U pitanju je BRONCHOSTOP sirup, tradicionalni biljni lek koji se koristi pri ublažavanju iritacije grla. Posebno se preporučuje kod suvog kašlja i olakšava disanje tako što omogućava iskašljavanje guste sluzi.

Ovaj sirup ne sadrži alkohol niti dodatni šećer i pogodan je kako za decu, tako i za odrasle!

Više pročitajte OVDE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *