Sindrom trkačke potkolenice

sociva

Pripreme za letnju figuru su uveliko krenule – neki su se opredelili za teretanu, dok su neki pre za džoging u obližnjem parku ili okolo nekih zelenih površina našeg divnog grada.

Koju god da ste opciju izabrali – kardio trening je najbolji način za skidanje suvišnih naslaga! A znamo svi da nema dobrog kardio treninga bez trčanja. 🙂

Pored toga što ćete se osećati bolje i svežije, trčanje može i da naruši vaše zdravlje u nekim aspektima.

Ovom prilikom bismo se fokusirali na bol u potkolenici usled fizičke aktivnosti koja se označava kao sindrom trkačke potkolenice. Bol se događa usled preopterećenja kosti i vezivnog tkiva koje za vezuje mišiće za nju ili dugotrajno ponavljanog mehaničkog stresa na određenom delu kosti koji dovodi do slabljenja strukture.

Pored ovog glavnog razloga, do sindroma trkačke potkolenice može doći i do predugog, odnosno preintenzivnog treninga, trčanja po površini pod nagibom ili učestalim greškama pri vežbama (da, zato ne treba da se ljutimo na trenera kada nam u teretani sugeriše kako treba da radimo na spravama 🙂 ).

Kako biste sprečili ovaj sindrom, neophodno je da imate odgovarajuću obuću za trening, postepeno intenzivirate treniranje i možda porazmislite o ulošcima za patike!

I ne zaboravite – veoma važna stavka svakog treninga na koju će mnogi prevrnuti očima – istežite se pre i posle svakog treninga! 🙂 Ovime se ojačavaju kako mišići, tako i zglobovi.

A sportistima, kao i svima koji se nose sa bolovima u mišićima, preporučujemo gel Deep relief! Jedinstvena kombinacija ibuprofena i mentola omogućiće trenutni efekat hlađenja i smanjenje bolova.

Pročitajte više o ovom proizvodu OVDE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *