Smuti ideje za detoks

smuti ideje za detoks

Smutiji se ponovo vraćaju u modu!

A u zimskom periodu je posebno važno da unosimo zdrave namirnice u organizam, naročito pošto predstoji period slava i praznika.

Malo smo proučavali i kombinovali različite varijante i rešili sa vama da podelimo neke predloge! Naravno, otvoreni smo za sugestije, pa ako imate i druge predloge – slušamo vas!

Detoksikujući smutiji podrazumevaju mešavine koje obiluju vitaminima, vlaknima i antioksidansima. Naravno, tu ne smemo da zaboravimo vodu koja hidrira organizam i pospešuje metabolizam.

Hajde da počnemo sa zelenim detoks idejama. Ime su dobili, pretpostavljate i sami, zbog zeleniša koji dominira u njima. Nenadmašni su ako ste se odlučili za gubitak kilograma!

Izblendirajte pola čaše biljnog ili orašastog mleka, bananu i dve šolje zeleniša – kelj, blitvu i spanać npr. Možete da probate i sa kivijem, stabljikama celera. Dodajte i malo vode, naročito ako vam je blender nešto slabije jačine.

Inače, kelj možemo slobodno da nazovemo „superhranom“, budući da sadrži veliku količinu vitamina i minerala. Iako veoma zdrav, često se dešava da i nije najukusniji, ali ukombinovan u smutiju sasvim odlično leži.

Avokado je postao prilično popularan na domaćem tržištu, a da li ste znali i da je izuzetno zdrav? Studije pokazuju da ojačava kosti, poboljšava vid i poboljšava kadriovaskularni sistem. Iseckajte pola avokada, sipajte sok od jabuke, dodajte naseckani spanać ili kelj i izblendirajte. Dodajte vodu po želji.

Smrznuto voće je takođe odlično za smutije! Ukombinujte jagode, maline ili borovnice sa biljnim mlekom i naseckanom jabukom. Dobićete šareni i zdrav napitak, a najbolje je da ga popijete ujutru, pre doručka.

Ukoliko želite da postignete detoks efekat, nikako nemojte da zaslađujete napitke šećerom! Kašičica meda u smesu pre blendiranja će biti sasvim dovoljna.

Kako vam se čine ove ideje?

Ukoliko iskombinujemo još neke smutije koje vredi podeliti – piskaraćemo u nekom narednom blogu! A ako se vi setite recepta koji biste preporučili drugima – pišite nam! 🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *