Šta ćemo sa masnom kožom ?

„Nije smak sveta, ali opet nervira“ – mnoge žene ovako prokomentarišu kada se dotaknu teme masne kože. Ok, nije najveći problem svakako, ali jeste stvar kojom bi trebalo da se pozabavimo.

Masna koža lica nastaje kada lojne žlezde u koži proizvode previše sebuma (loja). Iako se on nalazi na lošem glasu, sebum je zapravo neophodan. Ova supstanca, koja liči na vosak, štiti i hidrira našu kožu.

Međutim, kod velikog broja ljudi lojne žlezde luče previše sebuma. Taj višak sebuma daje koži neprirodan sjaj i dovodi do zapušavanja pora.

Do masne kože može doći zbog više faktora – genetski, komedogena šminka, hormonalne promene, neodgovarajuća ishrana, oralni kontraceptivi i drugi lekovi …

Šta možemo da učinimo da smanjimo masnoću naše kože?

Preporučuje se redovno čišćenje lica, bolja i uravnoteženija ishrana koja će uključiti krastavac, žitarice, orašaste plodove i limun – s obzirom da sadrže nutrijente koji pospešuju izbacivanje toksina iz organizma. Važno je da se ne spava sa šminkom na licu, koliko god nas mrzi da je skinemo.

Važno je da što manje dirate lice. U stvari, bilo bi super da to izbegnemo, jer se tako dalje širi masnoća sa ruku na lice.

Takođe, bilo bi super i da izaberete blage, prirodne preparate za čišćenje i negu!

A sada, želimo da vam predstavimo Kerancyl liniju za masnu kožu sklonu nepravilnostima.

Ona uključuje proizvode za higijenu i negu koji se primenjuju kod blažih i umerenih oblika akni, masnog sjaja kože, mitisera i bubuljica, kao i kod težih oblika akni koji zahtevaju lokalnu ili oralnu terapiju.

Keracnyl linija sadrži aktivni sastojak Myrtacine®, 100% prirodni aktivni sastojak izolovan iz mediteranske biljke mirte. U pitanju je jedini patentirani aktivni sastojak sa ciljanim dvostrukim delovanjem na C. acnes biofilm, zahvaljujući kojem Keracnyl linija nudi potpun program namenjen svim oblicima masne kože sklone aknama.

Pogledajte celu paletu proizvoda OVDE!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *