Šta je rhealba zob i šta ona znači za kožu?

Koža nije samo najveći ljudski organ, već je i izuzetno kompleksan, a kada govorimo o njenim oštećenjima – tako je mnogo faktora koji njima doprinose, da je nekad teško i da ih grupišemo.

Oštećenja kože svakako dolaze najviše tokom zime. Ona biva iziritirana zbog hladnog, vetrovitog vremena, sintetike, vunene odeće, uticaj tvrde vode takođe treba imati u vidu…

Više je načina na koji možemo doprineti kvalitetu i zdravlju naše kože, i o tome smo u više blogova već pisali. Ali, ovom prilikom ćemo predočiti neke interesantne podatke o – zobi!

Zob je poznata žitarica koju čovek odvajkada koristi zbog hranljivih sastojaka. Nekada se brašno zoba dodavalo kupkama i kremama kako bi se umirio svrab, ali i ublažila suvoća i iritacija kože…

Što se tiče tipova zobi, savremena estetska industrija je krenula sa korišćenjem aktivnih supstanci rhealba zobi – koja umornu i fragilnu kožu dovodi u ravnotežu i umiruje je.

Rhealba zob se uzgaja u Francuskoj, pod strogo kontrolisanim uslovima svih faza proizvodnje. Oni dosežu maksimalnu koncentraciju aktivnih molekula nakon 12 nedjelja rasta. Nakon što se osuše i samelju, izdanci prolaze kroz ekstraktor sa rastvaračima, nakon čega se dobija zobeni kom koji predstavlja bogat izvor aktivnih supstanci, iz kojih se potom uklanjaju proteini koji iritiraju reaktivnu kožu.

Na našem tržištu možete naći čitavu liniju koja je na bazi rhealba zobi – u pitanju je A-Derma zaštitna krema! U pitanju je svakodnevna hidratantna i umirujuća nega za oštećenu i reaktivnu kožu lica. Ona ublažava iritaciju i svrab, obnavlja kožu. Mogu je koristiti odojčad, deca i odrasli. Bez parfema. I što je najvažnije – ne sadrži paraben!

Ne preporučuje se kod osetljive suve kože i one sklone atopiji.

A-Derma ima čitavu liniju proizvoda – hidratantno mleko za telo, gel za tuširanje i kremu za ruke, a više detalja možete videti OVDE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *