Šta kad „zaškripi“ u nosu?

zapusennos

Nebrojeno kultura u dosadašnjoj civilizaciji poseban značaj je pridavalo lepoti i izgledu nosa; tokom viktorijanske ere nos se smatrao najsavršenijim pokazateljem nečijeg karaktera, u Africi su se pripadnici mnogih staleža raspoznavali po obliku nosa, a Rimljani su verovali da baš njihov oblik nosa izražava svu moć i energiju koje je Rimsko carstvo nekada posedovalo…

I dan-danas se neretko opterećujemo izgledom nosa. Ali i nos ume da opterećuje nas i da nam zadaje glavobolje. Da, bukvalno da zadaje glavobolje!

Svako se barem jednom suočio sa nazalnom kongestijom, odnosno opstrukcijom nosa – situacijom kada je nos začepljen, što se najčešće događa kada membrane sluznice nosa postaju otečene zbog upale krvnih sudova.

Začepljenje nosa najčešće dovodi do nedostatka kiseonika, lošeg sna ili hrkanja, ali takođe u određenim situacijama može oslabiti rad srčanog mišića.

Više je načina putem kojih se možete izboriti sa nazalnom kongestijom, a ovom prilikom ćemo vam predložiti nosne dekongestive.

Najpre, šta su dekongestivi? Oni predstavljaju, što možda pretpostavljate i iz imena, tip leka koji pomaže pri kongestiji, odnosno začepljenju nosa i to u predelu gornjeg respiratornog trakta.

Dekongestiv koji se posebno pokazao efikasnim ne samo kod začepljenja, već i samog čišćenja nosne šupljine od sluzi, alergena i ostalih nečistoća je definitivno Sinomarin! Tajna ovog spreja leži u sastojku morske vode sa obale Bretanje koju odlikuje otvoreno more i jaka plima. Ovaj sprej ne sadrži apsolutno nikakve lekove ni hemijske aditive, što ga čini potpuno prirodnim preparatom koji ne dovodi do nuspojava.

sinomarin

Zaboravite na nadute i crvene oči, rumene nosiće i konstantno kijanje – pronašli smo način kako da reagujemo i šta da radimo kada u nosu „zaškripi“!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *