Šta odeća u kojoj spavate govori o vama?

spavanjeOdrasla sam u porodici u kojoj je nošenje pidžama i spavaćica jedino prihvatljivo, kada je reč o odeći za spavanje. Ne samo noću, već i za dremku u toku dana, ukoliko se ne presvučem u pidžamu osećam se tako odmetnički. S druge strane, svaki dan naučimo nešto novo, pa sam tako nedavno (tačnije, pre malo više od dve godine) saznala da je za žene najzdravije da spavaju bez donjeg veša. Na ovaj način se vaginalna sredina “osvežava” nakon celodnevnog pritiska, trenja i grejanja, pa je vaginalna flora manje podložna poremećajima.

Zatekla sam sebe kako razmišljam: u čemu zapravo najviše volim da spavam i šta to govori o meni? Pročačkavši malo po internetu, našla sam da nisam jedina koja se za ovo zainteresovala, pa ću vam preneti neke stavove koje sam imala prilike da pročitam – dopunjene, svakako, mojim mišljenjem.

Pidžama

Ako najviše volite da spavate u pidžami, to znači da volite udobnost, sigurnost i opuštenost i da vam je, kada se sve sabere i oduzme, prilično nebitno kako izgledate dok spavate. Mogla bih sada da pregovaram da to takođe znači i da ste osoba koja će bez problema pratiti pravila, jer nema razloga da se pravila ne prate kada već, eto, postoje.

Dame u ženskim pidžamama mogu izgledati i slatko i ženstveno, ali ima i onih koje će se odlučiti za mušku varijantu, blago preveliku, jer su, jednostavno, ceo život znale da su muške stvari udobnije od ženskih. Večite marketinške prevare nas oduvek teraju da nosimo preuske i neudobne stvari, zar ne?

Ako najčešće nosite pamučne, mekane pidžame blagih ili pastelnih boja, verovatno ste osoba kojoj nikad, zapravo, i nije palo na pamet da pidžama može biti drugačija od one u koju su vas oblačili kada ste bili mali.

Ako, pak, nosite malo sjajnije materijale, svilu, saten i slično, i jarke boje – ipak se u vama krije strast i divljina, koju samo treba osloboditi.

Bilo da ste prvi ili drugi tip, sebe ne možete da zamislite da u takvom izdanju otvorite vrata poštaru, komšiji ili anketarima, već će se preko odjednom stvoriti neizbežni bade-mantil ili kućna haljina.

Bebi-dol

Ova minimalistička noćna odeća najverovatnije znači da nikad niste odrasli. Zapravo, čak i više od toga – ona uglavnom znači da se trudite da se vratite u neki period detinjstva. Volite da pozirate pred ogledalom (i pravite grimase dok perete zube), a svakako vam nije neprijatno ako vas neko vidi u ovakvom noćnom izdanju.

Bebi-dol pidžame na zgodnim odraslim ženama izgledaju sasvim lepo i seksi, osim ako, naravno, ne pokleknete pod svojim detinjastim nagonima pa se obučete kompletno u srca, mace, kuce, roze leptiriće i karnere. Nemojte me pogrešno shvatiti, jer se i sama neretko oblačim u ovakve noćne stvarčice. Ipak, morate priznati da Hello Kitty i My Little Pony nisu adekvatna dekoracija za odeću žena preko određenog uzrasta.

Spavaćica

Na ovu temu bi verovatno mogla da napišem ceo zaseban post. Spavaćice mogu biti razne – od onih predugačkih, koje se maltene vuku po podu, toplih, mekanih, debelih; preko onih smešnih, nestrukiranih, koje više podsećaju na prevelike majice, osim po dezenu koji je bez pogovora noćni (uspavane kuce i mace koje smo već pominjali kod bebi-dola); pa do kratkih, svilenih ili satenskih, manje-više kombinezona.

Svaka od ovih spavaćica može o vama da kaže ponešto:

Predugačke tople spavaćice

Volite da vam bude udobno i toplo. Vi ste razumna, praktična i pouzdana osoba. Šta vas briga da li će partner moći da dopre do vas – noć i nije za dopiranje, već za spavanje.

Spavaćica-kombinezon

Svilena ili satenska, ovakva spavaćica poziva na akciju. Vi ste osoba koja u svakom trenutku želi da zavodi, pa čak i dok spava najtvrđim snom. Zapravo, koža se lako navikne na dodir hladne svile, pa će vam u nekom trenutku postati nebitno da li spavate sa nekim ili ste sami u krevetu – svilena spavaćica će biti vaša nezamenljiva noćna toaleta.

Praktične kratke pamučne spavaćice

Lake za obući, a lake i za svući, ovakve spavaćice najčešće predstavljaju zlatnu sredinu između kombinezon varijante i spavaćice koja se vuče po podu. Tako ste i vi negde između zavodnice i praktične, jednostavne žene. Ako u to još uvedemo i veoma česte motive maca-kuca-patkica i drugih smanjenih životinja, zapravo ćete se naći između senzualne zavodnice, praktične žene i slatke devojčice. Najverovatnije da ni sami ne možete da se odlučite kojoj grupi pripadate, ili mislite da možete biti u sve tri odjednom.

Donji veš

Mnoge žene spavaju u gaćama i donjoj majici (ili samo gaćama). Iako najviše podseća na bebi-dol varijantu, žene koje nose ovu noćnu kombinaciju su najverovatnije prezauzete, stalno u pokretu i spremne da krenu u akciju čim se probude. Pranje i peglanje pidžama samo radi spavanja u njima – to je za one sa viškom slobodnog vremena.

S druge strane, vama je najlakše da se za spavanje obučete seksi – nije li to isti taj crni čipkani donji veš koji ste ceo dan imali na sebi?

Partnerova majica

u njegovoj majiciMuška majica ili košulja i gaće (ili, još bolje, samo muška majica) često zamenjuje pidžame, spavaćice i druge noćne odevne predmete. Ako najviše volite da spavate u njegovoj majici, najverovatnije ćete se pronaći u jednom od sledećih opisa:

  • Zaljubljene ste do ušiju i ne možete da se zamislite da spavate u bilo čemu drugom. Pored toga, partner vas dodatno podstiče na to, govoreći vam da u njegovim prevelikim stvarima izgledate “nekako seksi”.
  • Bile ste zaljubljene do ušiju, pa vam je vremenom prešlo u naviku. Ipak, nema ničeg udobnijeg od velike muške pamučne majice.
  • “Ovo nije njegova majica – ja sam je sebi takvu kupila!”

Kao od majke rođeni

Ako spavate potpuno goli, to može značiti mnogo toga. Najverovatnije nije u pitanju nedostatak novca za noćne haljine, već moderno shvatanje i informisanje o zdravlju. Na nekoliko mesta sam imala prilike da pročitam o benefitima spavanja bez ičega na sebi, i večina tih informacija deluje sasvim logično. Kao što rekoh, pozitivan uticaj na vaše vaginalno zdravlje bi svakako bio primetan.

A šta to govori o vama?

Uglavnom, govori da ste moderna žena koja voli svoje telo, i da uživate u osećaju hladne posteljine na koži. Muškarci, mnogo češće nego žene, spavaju goli – a jedini razlog koji za to vidim je njihova urođena ravnodušnost prema sopstvenom izgledu. Mi ćemo sigurno razmišljati da li imamo neki višak ili manjak (tela, dlaka ili ko zna čega još), dok će se oni samo skinuti i … zaspati.

Dame, sledite njihov primer. Zašto oni mogu, a mi ne?

Napomena

Drage moje, ja nisam psiholog ni psihijatar. Ovaj tekst predstavlja samo malo razonode, a nikako tumačenje vaše ličnosti. Uostalom, trenutno u svom plakaru imam sve gore navedene varijante – i sve ih nosim. Uživajte. Pozdrav od Lane.

Fotografije

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *