Šta sa toksinima i patogenima u našem organizmu?

zdrava creva

Važno je da počnemo ovaj blog sa važnom stvari koju je neophodno upamtiti – bakterije se nalaze svuda. Deo su svakog lanca ishrane u prirodi, postoje i u snegu i pod ledom, na čoveku ili unutar njegovog organizma… Među njima postoje one koje su veoma korisne za čoveka i one koje mu ne narušavaju zdravlje, koje su poznate kao nepatogene, kao i one koje dovode do bolesti – odnosno patogene.

Veliki broj patogenih bakterija proizvodi toksine koji su opasni za metabolizam ćelije domaćina. Patogene bakterije se mogu prenositi vodom, hranom, vazduhom, kašljanjem ili na druge načine.

Ovi toksini mogu da nanesu nemerljive štete našem organizmu! Počev od opstipacije (začepljenja creva), preko dijabetesa, poremećenog metabolizma, u izuzetnim slučajevima i do artritisa i raka.

Zato je neophodno da se debelo i tanko crevo očiste od nataložene sluzi, fekalnih naslaga a da se pritom očuva crevna microflora!

Ishrana i zdrav, uravnotežen način života su uvek “alfa i omega” zdravih creva. Seme lana, velike količine vode, redovna fizička aktivnost samo su neki od preporuka koje možemo uneti u svakodnevicu.

A ovom prilikom bismo vam takođe predstavili i preporučili odličan crevni absorbens koji se pokazao veoma delotvornim u borbi protiv toksina – Enterosgel!

Ovaj inovativni enterosorbent vezuje štetne materije i toksine u sistemu organa za varenje i uklanja patogene i alergene iz organizma.
Ne sadrži masti, boje, arome niti konzervanse, a takođe je važan za imunitet!

Pogledajte detaljnije o Enteresogelu na ovom linku i dozvolite vašim crevima da “prodišu”! 🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *