Šta su tačno probiotici?

bio-kult-probiotici

Mnogo puta smo čuli o njima, znamo da su izuzetno važni, da su nešto što je suprotno od antibiotika, ali… koliko znamo o probioticima?

Prema definiciji Svetske zdravstvene organizacije probiotici su živi mikroorganizmi (tzv. “dobre” bakterije) koji primenjeni u adekvatnoj količini imaju povoljne efekte na zdravlje domaćina.×/b>

Danas probiotike možemo pronaći gotovo u svakom proizvodu, od jogurta do paste za zube. Ove dobre bakterije su toliko popularne zato što zaista pomažu ljudima – naročito kada uzmemo u obzir da su potpuno prirodne i ne predstavljaju ni najmanju opasnost za naš organizam. Probiotike inače uzimamo i svakodnevno kroz različitu hranu: najviše ih ima u mlečnim proizvodima, a takođe putem fermentisanog povrća tj turšije.

Treba imati u vidu da je naša crevna flora u normalnim uslovima naseljena dobrim i ne tako dobrim bakterijama koje su brojčano u ravnoteži, tako da one žive udružene sa čovekom i omogućavaju varenje teško svarljivih namirnica i proizvodnju nekih vitamina.

Međutim, često se dešava da loše bakterije brojčano nadjačaju dobre zbog stresa, hrane, upotrebe nekih lekova itd.. Tada dolazi do pojave nadutosti stomaka,grčeva, proliva ili zatvora, intokiskacija… U tim slučajevima, dodatnim unosom dobrih bakterija putem probiotika može da se ponovo uspostavi normalna crevna flora.

Kada već pričamo o probioticima, jednostavno je nemoguće izostaviti Bio-Kult, dodatak ishrani koji sadrži čak 14 sojeva probiotskih kultura. Sve zdrave bakterije su laboratorijski ispitane i u potpunosti su dobre za ljudski organizam. Bio-Kult×7b> u ponudi ima različite varijante prilagođene specifičnim stanjima i uzrastima: Bio Kult Infantis za bebe, Bio Kult Candea za one koji se suočavaju sa problemom kandide, kao i Pro-Cyan, za borbu protiv s urinarnih infekcija.

Pisaćemo o svim proizvodima pojedinačno detaljnije u narednim blogovima, a do tada pratite našu stranicu! 😉

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *