Suknje u zimskom autfitu

suknje-zimiPošto ste dočekale Novu 2014. u krugu svoje porodice, prijatelja ili kako ste već želele, sada se verovatno odmarate od praznika i svega vam je dosta (barem fizički!). Budžet je mahom osiromašen, džepovi su prazni, ali dobro. Ako ste bile dobre tokom prethodne godine, molile Deda Mraza i štedele pare, možda vam je u šteku ostao još koji dinar da konačno obradujete sebe. Ili svoje bližnje ako to niste stigle da učinite u opštoj gužvi pred praznike.

Većina nas zimi nosi pantalone zato što tako imamo osećaj da nam je toplije. U novim trendovima se, naizgled bezrazložno, suknja smatra letnjim hitom i generalno nije najsrećnije rešenje za zimske dane, pogotovu ako je u pitanju svakodnevna odeća a ne izlaz.

Ali nikako nemojte zaključati svoje omiljene ženske krpice u ormanu zato što su suknje vrlo poželjne i apsolutno seksi i trendi ove zime.

Ljudi od stila uvek unapred prate sezonske trendove pa tako i ove godine postoje “must have” kombinacije.

Važno je da znate kako da zimi nosite suknju: da istovremeno izgledate lepo i da se ugrejete, odnosno, sačuvate svoje zdravlje.

Prvo, da vidimo šta je to trendi za 2014.?

bela-suknja-za-zimuIako ove trendove mahom donose veliki centri poput Pariza, Milana i Njujorka, kao i veliki kreatori, postoji puno kvalitetnih kopija koje vam mogu zameniti originalne kreacije.
Pank i pobuna, u modi su i za dan i za veče kao i individualno koncipiranje stilova.
Sami odredite šta vam i kako stoji i sva je šansa da ćete pogoditi metu.

U modi je dramatična retro ženstvenost, recimo Hičkokov stil, “novog izgleda iz 50ih” godina. Naravno, sve ovo samo uz sveže kombinacije koje će vas razlikovati od dama iz 50ih.

Materijali koji su trenutno u opticaju su moher, krokodilski print i šarenilo, kao i tipično muške šare.

Drugo, kako nositi suknju zimi?

  1. Vodite računa o materijalu. Neka se tu nadju vuna, džins, koža i debeli pamuk a izbegavajte cvetne dezene, pastelne boje i lagane lepršave kombinacije jer će se gužvati i penjati uz noge a to nikako ne želite, pošto morate obuti i čarape.
  2. Naučite da kombinujete čarape prema suknjama koje nosite kako biste dobili kompletan utisak. Naravno, pažljivo kombinujte šare, tako da je najmanja šansa da pogrešite, recimo, ako uz šarenu suknju obujete neutralne ili jednobojne čarape.
  3. Poželjno da je da suknju birate prema nameni. Mini je i dalje u modi ali midi i maksi suknje su pogodnije ukoliko planirate duže da ostanete napolju.
  4. Obratite pažnju na jednostavno pravilo: što je suknja kraća, više pažnje poklonite čarapama i njihovom kvalitetu, debljini, bojama i sl.
  5. Dobar trik je da obučete tanke, uske farmerke ispod suknje, ali to sačuvajte samo za opuštene kombinacije.
  6. Na kraju, da li ćete obuti čizme ili cipele, opet zavisi od namene, vaših sklonosti i dužine suknje.
  7. Kombinujte ostale elemente vaše odeće prema suknji: kapute, jakne, šalove i marame. Mogućnosti su zaista neslućene.
  8. Kao opšte pravilo, trudite se da birate što prirodnije materijale a obuća bi obavezno trebalo da je postavljena kako bi vam što bolje zagrejala noge.

Da li ste znale da se prehlada najlakše dobija preko neadekvatno zagrejanih nogu?

Osim toga, nazeb ženama lako zahvata jajnike, bešiku i intimnu regiju uopšte. Padom imuniteta, raste mogućnost razvoja bakterija i gljivica. Dolazi do jače sekrecije i neprijatnih mirisa.

Tako da, lakše ćete se sačuvati adekvatnom zimskom garderobom.

Uživajte u praznicima, skuvajte neki topli napitak i ugrejte se pored dragih osoba!

Pozdravlja vas

Milica

Fotografije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *