Sve moći morske vode

vaginalna flora

Krenuli su prvi pravi sunčani dani u Beogradu, raspoloženje se očevidno popravilo na licima svih prolaznika, a neki lagano otvaraju aranžmane i kreću sa rezervacijama za leto… Nema osobe koja se ne raduje moru, ili je barem do sada nismo sreli! 🙂

Pored užitka i osećaja potpunog komfora koji nam pogled na horizont pruža dok čitamo knjigu na plaži ili pijemo omiljeni koktel, hajde da ovog puta naučimo i kako to morska voda još utiče pogodno na nas, tačnije – na naše zdravlje!

Najpre, još su stare civilizacije Rima i Helade uočile da morska voda blagotvorno deluje na kožu. Priobalje takođe ima i terapijska svojstva – naime, ozonski sloj u primorskim krajevima je znatno očuvaniji, te je delovanje alergena znatno umanjeno!

Naravno, morska voda bogata mineralima i živim organizmima veoma povoljno utiče na organizam, dok šetnja na plaži nije samo romantična, već i dobra za pluća – budući da se udisanjem morskih mikrokapljica unose joni, kao i mnogi drugi hemijski elementi koji su odlični za metabolizam.

A da li ste znali da morska so deluje poput antiseptika i antihistamina?

To je čini naročito pogodnom kod kožnih alergijskih reakcija. (Sad znate zašto su kupke sa morskom solju toliko tražene)
Takođe, zahvaljujući sastavu morska voda ublažava bol, upalu i podstiče oslobađanje viška tečnosti iz organizma, a takođe pomaže pri izbacivanju negativnih supstanci iz mora.

Blagotvornih dejstava mora je zaista mnogo, i teško da bismo sve mogli da ih pobrojimo u jednom blogu!

Znamo da Beograd nema pravo pravcato more, ali šta kažete na dašak čarobnog francuskog priobalja u našem belom gradu?

Predstavljamo vam Sinomarin! Ovaj sprej sadrži hipertonični rastvor morske vode sa franuckse obale Bretanje i osvežava sluzokožu nosa, ublažavajući prateće simptome začepljenosti!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *