Top savet: kako da vaša vagina izgleda neiskusno

ruzaŠta sve nećemo učiniti da budemo lepe.

Nosićemo žice i žipone, i korsete u kojima ne možemo da dišemo. Utezaćemo se u steznike i “wonder” bruseve. Trpećemo i depilacije i operacije, farbati kosu, nokte, šminkati se, nositi sočiva u boji. Nosićemo štikle od 15 cm i kratke suknje po ciči zimi. Menjaćemo frizure jer nam ne stoji kovrdžava kosa. Ili nam, pak, ne stoji ravna.

Ali zapravo… Zar nismo najlepše baš onakve kakve nas je majka priroda napravila?

Ok, složićete se, možda neke jesu. Ali možda neke i nisu.

Ko sme da vam kreira sliku o tome kako treba da izgledate? Hoćete li dozvoliti spikerima, glumicama, “photoshop”-ovanim licima sa bilborda da kreiraju vašu sliku lepote? Vaše estetske ideale?

Nemojte to sebi raditi.

Nedavno sam pročitala tekst čiji me zaključak ni malo nije začudio: testirano je šta smatramo pod normalnim izgledom vulve i vagine, a šta mislimo da nije normalno. Ogled je tekao na sledeći način…

Izvestan broj žena podeljen je u tri grupe. Prvoj grupi su date slike hirurški “sređenih” vulvi i vagina. Druga grupa je dobila normalne, nemodifikovane vagine. Treća grupa nije gledala nikakve slike.

Nakon toga, od sve tri grupe žena traženo je da procene da li slika koju trenutno gledaju predstavlja normalan izgled vulve i vagine, kao i koliko je to blizu “društvenog ideala”.

Zaključak je predvidiv:

Prva grupa je za sve “plastične” vulve pretpostavljale da su normalne, dok im se prirodan izgled činio čudnim.

Druga i treća grupa su u znatno većem broju karakterisale prirodan izgled kao normalan.

Zabrinjavajuće je da su žene iz sve tri grupe za “društveni ideal” birale modifikovane vulve i vagine, iako se i ovo dešavalo u znatno višem procentu u prvoj grupi.

Šta sa ovim podacima? Ništa posebno – samo još jedan u nizu dokaza da nas je lako manipulisati, da nam je lako uliti u glavu šta izgleda lepo a šta ne.

Mi u Multi-Gynu verujemo da je zdravlje najbitnije, a izgled vulve i vagine je individualan. Pogledajte kako “naša” izgleda

Sećam se da sam jednom davno pisala o maršu mufova. Ovaj blog je na žalost izgubljen, ali poruka ostaje:

Zašto nečemu što je prirodno stati na put samo zarad tuđeg viđenja lepote?

Ja sam, iskreno, prilično šokirana potrebom žena da ulepšavaju svoj polni organ. Zar mislite da je muškarcima važno kako izgleda? Ovde ne mislim na zdravlje i higijenu – da li ćete i na koji način održavati stidne dlake, vulvu, vaginu – već na podvrgavanje operaciji da biste izgledale … šta? Drugačije, mlađe, neiskusnije?

Što bi rekla jedna moja poznanica: “Vraćaj bore! Pošteno sam ih zaradila.”

Dosta od mene za danas. Pozdrav!

Lana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *