Zašto se nos zapušava?

sinomarin

Bilo da je u pitanju prehlada, klima, promena vremena… zapušen nos svakako ne spada u ozbiljnije zdravstvene probleme, ali može da bude izuzetno, izuzetno iritantantan!

Zapušen nos u medicini i farmaciji je poznat kao nazalna kongestija i karakterišu je zapušen nos, bol u predelu sinusa, nakupljanje sekreta i otečena suznica.

Mnogo je faktora koji mogu dovesti do kongestije, tj do zapušenja može dovesti bilo šta što iritira ili upaljuje nazalno tkivo. To su infekcije, poput prehlada, gripa ili sinusitisa; alergije i različiti nadražaji, poput duvanskog dima.

Iako je to izuzetno retko, nazalna kongestija može da bude izazvana raznim vrstama izraslina.

Nazalna kongestija je takođe rezultat dilacije (proširenja) krvnih sudova, usled čega se zapremina nosne šupljine smanjuje, samim tim i protok vazduha.

Dobra higijena je jedna od ključnih stvari za prevenciju. Perite ruke često, potrudite se da ne koristite tuđe čaše i posuđe, a takođe je važno obratiti pažnju i na alergene.

Ali, kada zapne sa nosom i kada dođe do zapušenja – potrebni su vam dekongestivi!

Najpre, šta su dekongestivi?

Oni predstavljaju, što možda pretpostavljate i iz imena, tip proizvoda koji pomaže pri kongestiji, odnosno začepljenju nosa i to u predelu gornjeg respiratornog trakta.

Dekongestiv koji se posebno pokazao efikasnim ne samo kod začepljenja, već i samog čišćenja nosne šupljine od sluzi, alergena i ostalih nečistoća je definitivno Sinomarin!

Tajna ovog spreja leži u sastojku morske vode sa obale Bretanje koju odlikuje otvoreno more i jaka plima. Ovaj sprej ne sadrži apsolutno nikakve lekove ni hemijske aditive, što ga čini potpuno prirodnim preparatom koji ne dovodi do nuspojava.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *