Kad zglobovi (previše) bole…

… U pitanju je možda situacija kad treba da se malo više zabrinemo! I možda je po sredi nešto što se zove osteoartroza.

Šta je u pitanju?

Hronično, degenerativno oboljenje zglobova praćeno hroničnim bolom, ograničenom pokretljivošću i otežanim obavljanjem svakodnevnih aktivnosti. Ona najpre pogađa hrskavicu na zglobnim krajevima kostiju. Kod osteoartroze dolazi do pucanja površnih slojeva zglobne hrskavice – pa sve do potpunog nestajanja.

Osteoartroze su veoma učestale, u velikoj meri utiču na kvalitet života i slobodno je možemo svrstati među oboljenja koje prate čoveka savremenog doba. Pogađa jednako muškarce i žene, mada je nešto učestalija kod žena starijih od 55 godina.

A što se tiče uzroka… Pa, nije u potpunosti poznat, barem ne još uvek.

Više je faktora koji mogu da utiču: starost, pol, genetske predispozicije, hormonski status i hormonski poremećaji, ishrana…

Kako se osteoartroza stvara?

Kao što smo naveli – prva strada hrskavica. Usled dejstva mehaničkih sila pri pokretu dolazi do oštećenja hrskavice koja postaje sve tanja, a zglobni prostor sve uži, i na kraju nestaje na mestima koja su najviše izložena pritisku. Stvaraju se i izrasline koje potom dodatno otežavaju zlogobovima u funkcionisanju.

Došli smo i do simptoma: bol, osećaj ukočenosti, „pucketanje“ pri pokretu, ograničenost pokreta…

Lečenje osteoartroze je prilično kompleksno. Na prvom mestu se podrazumeva održavanje idealne telesne mase, svakodnevno vežbanje, korišćenje ortopedskih pomagala…

Ali, ovom prilikom ćemo vam predstaviti i jedan medikamentozni vid terapije koji može da utiče na tok bolesti i smanji zapaljenje – u pitanju je Onaceron Forte!

Onaceron® Forte, zahvaljujući sinergističkom dejstvu sastojaka (glukazamin hidrohlorid, hondroitin sulfat, mobilee®, vitamin C): smanjuje bol, popravlja funkcionalnost ,popravlja sinovijlanu tečnost, smanjuje resorpciju kostiju, a takođe i smanjuje degradaciju zglobova!

Pišite nam radi više detalja. 🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *