Ljubav je hemija (i pomalo fizike)

lavandaSvi smo već čuli da se fizička privlačnost odražava u nizu hormona koji kruže telom i obavljaju određene funkcije: ubrzavaju rad srca, cirkulaciju, šire zenice, ubrzavaju disanje i na kraju, čine nas seksualno uzbuđenim. Kako bi vam pomogli da osvojite partnera, naučnici širom sveta su sprovodili istraživanja na temu hemikalija, muzike i vizuelnih elemenata koji pospešuju seksualno (i drugo) uzbuđenje (nisu imali ništa pametnije da otkrivaju). Evo nekih zaključaka do kojih su došli…

Tajanstvena ili egzotična

Kada se spremate za izlazak, romantičnu večeru ili žurku, često pokušavate da pogodite pravu ravnotežu između pokrivenih i nagih delova tela. Videli smo kako takve probleme rešavaju mnoge zvezde koje se šetaju po crvenim tepisima: uglavnom otkriju šta ne očekujete i dodaju cipelu na glavu radi posebnog šmeka. Ipak, nismo svi tako smeli. Na osnovu istraživanja koje je uzimalo u obzir koliko često su dame pozivane “na ples” u zavisnosti od toga šta su obukle, naučnici su došli do zaključka da otkrivanje oko 40% kože daje idealne rezultate.

Na vama je da odlučite kojih će to 40% biti.

Polja lavande

Interesantan je podatak da miris lavande povećava protok krvi kroz penis za 40%. Zato, nađite parfem sa ovim mirisom ili koristite omekšivač koji miriše na lavandu. Možete i oblačiti stare stvari koje ste u nekom skladištu lavandom branili od moljaca, ali postoji velika šansa da ćete malo promašiti modu.

Pored lavande, miris krofni (!?) takođe povećava mogućnost za njegovo uzbuđenje. Znate šta vam je činiti…

Crveno na radost

Crvena odeća je od davnina bila simbol za “loše devojke”. Slično kao i crveno svetlo – simbol bordela – crveni donji veš i crvene haljine simbolizuju vatru i strast. Možda ću vam upropastiti detinjstvo, ali: da li ste se ikada zapitali koji simboli stoje iza čuvene priče za decu “Crvenkapica”?

U ovom istraživanju, zaključak je bio da muškarci vole žene u crvenom jer veruju da imaju manje šanse da budu odbijeni. Neki naučnici veruju da je ta pojava zaostavština kroz evoluciju, jer, na primer, ženka babuna prikazuje određene delove svoje jarko crvene kože da bi pokazala mužjacima da je spremna za parenje.

Ljubavni napitak

Mohito. Ne, ne šalim se, izgleda da su i na ovu temu vršena istraživanja. Dok nana iz koktela pomaže da se zainteresuje i fokusira, limeta sadrži vitamin C koji je značajan za stvaranje testosterona.

Probajte, ako već niste. Ja ću ga od sada redovno uključivati u romantične večere.

Dok svira radio

Šta je za vas romantična muzika? Tihe ljubavne pesme uz koje može da se pleše, uz koje možete da se zagrlite i mazite… Ili možda volite malo tvrđi zvuk, gitare, bubjneve, nešto što podiže adrenalin? A znate li da se vaš srčani ritam ubrzava kada slušate muziku koja ima jake baseve i bubanj koji su brži od oko 70 udaraca u minutu (kolika je učestalost vaših otkucaja).

Spojite sad ovu informaciju sa zaključkom do kojeg su naučnici došli u još jednom zanimljivom istraživanju, a koji glasi: kada je muškarcima rad srca ubrzan iz bilo kakvih razloga, erotske slike koje im se pokazuju im se sviđaju više, tj. “prevareni su” da je rad srca i uzbuđenje izazvano upravo tim slikama.

Dakle, dame, vodite svoje muškarce na hip-hop.

Toliko za danas, pa se pišemo uskoro.

Pozdrav, Lana

P.S. Sve informacije pročitane su u ovom članku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *