Osvoji me.

Jednom davno pisala sam o tome šta da radite ako provodite previše vremena zajedno. Dok sam pisala, nisam zaista verovala u to što pišem… Ja sam takva. Ako te volim, neću da provodim ni jedan minut bez tebe.

ljubav-u-boji-osvoji-me

Međutim, dragi mi je trenutno na putu. Otišao poslovno na mesec dana. Sad smo negde oko treće nedelje. I sve mi se vratilo…

Jednom davno, živeli smo u različitim zemljama. Dopisivali smo se telefonom, čuli preko Skype-a. Nisam mogla da dočekam da se vidimo, a leptirići u stomaku bi zaigrali svaki put kada bih čula zvuk nove poruke na telefonu.

Tada sam mu govorila – ja ne umem veze na daljinu. Nemoj mene. Nađi nekog koga ćeš umeti da sačuvaš. 

Ali uspeo je! Njegova tajna? Poštovanje, romantika i ponuda koju ne mogu da odbijem.

Nekoliko godina i dvoje dece kasnije još uvek ga volim, još uvek smo zajedno. Još uvek svaki put zatreperim kada mi stigne poruka.

Ne znam da li zbog toga što Marfi zna da je on na putu, ili su se zvezde tako poklopile, ali u poslednja tri-četiri dana mi na Facebook zidu isključivo izlaze romantični postovi.

Pratetka Zorka, koja je postala hit na internetu, jurila je za izabranikom svog života čak u Australiju – u periodu bez interneta i mobilnih telefona. Ona je rekla da će doći, a on ju je čekao. 

Neki stari običaji koji su u vezama i izlascima iščezli… hajde da ih vratimo!

Poezija o dodiru, o ljubavi, o strasti.

Bilo je toga još, ali poenta je uvek ista: hoćemo nazad svu onu strast sa kojom smo izgarali, koju nismo želeli da kontrolišemo, niti da je gasimo. Hoćemo nazad čekanje i strepnju, dodir koji se ne može prepričati. Hoćemo nazad analogni glas, tihi i nežan, a ne digitalni, iseckani, koji prekida zbog loše internet konekcije. Hoćemo nazad cveće, čokolade, magnete za frižider, pisma i romantične čestitke, ne samo na “Dan Zaljubljenih”. Hoćemo čipkasti donji veš i haltere (samo pazite na intimo zdravlje), suknje i dekoltee – ne vulgarne i providne, već diskretne a izazovne. Hoćemo svilene spavaćice i crvenu satensku posteljinu, romantično svetlo i ulje za masažu. Hoćemo nazad muškarce u košuljama i kaputima, očešljane i nasmejane. Hoćemo nazad držanje za ruke, šaputanje i kikotanje koje niko osim vas dvoje ne može da čuje, niti da razume.

Hoćemo nazad zaljubljenost svaki dan, i to hoćemo da se vrati na velika vrata!

ponuda koju ne mogu da odbijem

Pisali smo ovde mnoge savete: šta da radite na sastancima, da li da pišete pisma, kako da budete romantični, kako da ostanete ženstvene i nakon par godina braka…

Ja pišem ceo ovaj tekst samo da vam kažem jedno: osvajajte jedno drugo. UVEK. Nemojte misliti da ste završili posao time što ste zajedno, što ste u vezi, u braku. Budite nežni, pažljivi i, pre svega, zaljubljeni. Jer ništa ne može da zameni zaljubljeno gledanje preko stola – bez obzira nalaze li se na tom stolu cveće, sveća i dve čaše vina, ili lonac pasulja i sok koji su deca prosula.

Izvnite, ali tako je. Situacije više nisu iste, niti ste vi isti. Ali ljubav ne sme da trpi.

Zato, dragi, kad se vratiš sa puta – osvoji me. Opet. I opet. I opet. Svaki dan. A tebe čeka poklončić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *