Novosti: G tačka i ženski orgazam

G tačka i ženski orgazamŽenski orgazam  je samo jedan od aspekata ženske seksualnosti koji je demistifikovan naučnim istraživanjima.

Tačnije, ženski orgazam, golicava tema mnogih mitova i narodskih priča postepeno je razotkrivan.

Prema rezultatima intenzivnih medicinskih istraživanja najbitnije činjenice o ženskom orgazmu su:

G tačka je stvarna

Priča se da je G tačka mala površina u vagini koja, ako se stimuliše, može dovesti do intenzivnih orgazama. Bilo kako bilo, već decenijama, čvrste dokaze o postojanju te oblasti bilo je teže pronaći nego samu G tačku.

Ipak, 2008. godine, italijanski istraživački tim pronašao je anatomske razlike između žena koje mogu da postignu orgazam pomoću G tačke  i žena koje to ne mogu, što je očigledno rešilo misteriju. Istraživači su u međuvremenu počeli da savetuju žene kako da koriste svoju G tačku i uspeli su da je vide na ultrazvuku.

Mozak se isključuje kada žene postignu orgazam

U narodu je uvreženo mišljenje da ljudi ne mogu da razmišljaju bistro kada misle o seksu. Kod većine žena se mozak isključuje kada imaju orgazam.

Jedna studija, tokom koje je rađeno skeniranje mozga, pokazala je da su mnoge oblasti u mozgu žena deaktivirane za vreme orgazma, uključujući i oblasti odgovorne za emocije. Efekat je bio manje upadljiv kod muškaraca, verovatno zato što muški orgazam traje tako kratko da je veoma teško detektovati ga skeniranjem mozga.

Mnoge žene ne mogu da osete orgazam

Osetiti orgazamPrema istraživanju iz 1999. godine oko 43 % žena u Americi ima neku vrstu problema sa svojim seksualnim životom (Journal of the American Medical Association, vol 281, page 537).

Ženska seksualna disfunkcija je tako česta da se i sama ideja da je u pitanju medicinski poremećaj našla na udaru. Gotovo polovina ženske populacije ima problem, kažu kritičari, pa se postavlja pitanje da li je naše društvo zapravo ono što je nefunkcionalno?

Geni određuju frekvenciju orgazama

Prema prvim genetskim studijama o ženskom orgazmu, sposobnost žena da dožive orgazam razlikuje se i do 45% i za to bi mogli biti ogovorni geni.

Mnoge žene nikada ne dožive orgazam u toku odnosa, a neke ni pomoću masturbacije. Neke od njih možda blokiraju spoljašnji faktori, poput vaspitanja, ali istraživanja su pokazala da je uticaj gena mnogo značajniji.

Tehnologija može da pomogne

Najekstremnije rešenje je tzv. “orgazmatron”, implant koji se insertuje u kičmenu moždinu i stimuliše korisnika kada se uključi putem daljinskog upravljača. Uprkos velikim početnim problemima da se pronađu dobrovoljci za kliničko ispitivanje, ovo sredstvo je sada u razvoju.

Misterija ipak ostaje

Misterija orgazma ostajeŽenski orgazam i dalje predstavlja zagonetku za evolucione biologe. Nejasno je, zašto je ženama uopšte potreban orgazam?! Posebno je zbunjujuće to što veliki broj žena ne može da postigne orgazam tokom odnosa (penetracije), ali može pomoću masturbacije.

Prema naučnici Elisabeth Loyd ženski orgazam je evolutivna slučajnost (greška), kao što su i bradavice muškaraca (koje postoje samo zato što ne postoji dobar razlog da ih nema). Mi iz Multi-Gyn-a se ne slažemo sa ovim. Seksualno zadovoljstvo je pravo u kom svaka žena treba da uživa!

Uživajte uz pomoć Multi-Gyn ActiGel.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *