Savet za tegobe tokom menstruacije i kod pojačanog sekreta

Tamponi i ulosciUglavnom ne volimo „one dane“ u mesecu. I još neke stvari (ali samo neke) vezane za naše intimne delove.

U celoj toj priči sa zadovoljstvom, ljubavlju i raznoraznim opasnostima koje vrebaju, najvažnije je ostati zdrav.

Vaš lekar vam je najbolji saveznik u tome. Redovni godišnji pregledi i preventiva mogu godinama da obezbede da se osećate dobro.

Ali nije baš lako pronaći ginekologa kod kog ćete se osećati opušteno i kome ćete se obratiti i za najmanju uočenu promenu. Mnoge žene odlažu odlazak kod ginekologa zato što se plaše, neprijatno im je ili prosto ne znaju kod koga da odu. Nepostojanje dobre komunikacije može i samo davanje brisa učiniti stresnim. Vaginalnu oblast žena ne može sama dobro da vidi i često nema jasnih indikacija da je situacija ozbiljna. Vaginalno zdravlje i higijena su od ogromne važnosti za opšte stanje vašeg zdravlja, a sredjena situacija tamo dole pruža samopouzdanje i sigurnost.

Menstruacija - tamponiNeki proizvođači uložaka, kao Libresse, kažu da imaju element za kontrolu mirisa ugrađen u uložak, koji pomaže da se spreče mirisi koji su nekad posledica sekreta ili menstruacije. Oni se takođe proizvode sa izuzetno mekim završnim slojem koji pruža osećaj suvoće. Ipak, nema ništa sigurnije nego pravo sredstvo za žensko ispiranje kao što je „FemiWash“ od firme Multi-Gyn, koje vam pruža osećaj svežine i potpune čistoće, naročito u vreme menstruacije.

Od menstruacije, do tragova mokraće ili sekreta, bez obzira kakve su vam higijenske potrebe, na raspolaganju vam je čitav niz uložaka. Žene su vrlo različite po telesnim odlikama i veličinama, a isto je i sa njihovim menstruacijama. Zato i postoji čitav niz proizvoda sačinjenih tako da odgovaraju raznim tipovima tela, količinama tečnosti i preferencijama. A svi znamo, što bolje pasuje – bolja je zaštita.

Gljivične infekcije

Skoro svaka žena ju je dobila u nekom trenutku. Mogu biti izazvane gomilom raznih uzroka. Vrlo su neprijatne i, ukoliko se ne leče, mogu da dovedu do ozbiljnih problema. Neke žene misle da pojačani sekret znači da je nastupila gljivična infekcija – ali nije tako. Vaginalni sekret je normalna stvar. Sve ga žene imaju. Ipak, ponekad, pojačani sekret zaista znači da nešto nije u redu. Kako da znate šta je normalno, a šta nije, tj. kada treba da se javite lekaru?

Srećom, postoje proizvodi i pomoć u savetima, koji zaista mogu da poboljšaju period bakterijske i hormonalne neravnoteže.

Mi u firmi Multy-Gyn možemo da odgovorimo na sva vaša pitanja u vezi sa vaginalnim zdravljem i, štaviše, imamo širok asortiman proizvoda koji mogu da reše mnoge od ovih problema!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *