Sunčanje i vaginalne tegobe

Suncanje, more i vaginalni problemiUvek je lepo kada možete da odete u neku toplu zemlju, naročito ako je hladno tu gde živite. Na odmoru se sve odvija kako treba, ali u roku od samo nekoliko dana po dolasku može se dogoditi da osetite vaginalne tegobe kao što su (iritacija, svrab, peckanje, crvenilo, pojačan sekret)… Šanse da se baš to desi su velike! Zašto?

Sve se razvija brže u toploj klimi. Na žalost, tako je i sa neželjenim organizmima kao što su gljivice. Treba dobro da obratite pažnju na sledeće simptome i ako prepoznate bilo koji od navedenih, verovatno patite od vaginalne gljivične infekcije (kandida):

  • Beo, grudvast vaginalni sekret
  • Jak svrab
  • Bolan seksualni odnos.

Šta možete da uradite da biste sprečili vaginalnu gljivičnu infekciju?

Najpre, nemojte nositi usku odeću.

Poželjno je nositi pamučne gaćice.

suncanje-i-vaginalne-tegobeGljivice se razvijaju u vlažnoj sredini. Dobro se osušite i pazite da vaše intimno područje bude suvo. Obavezno zamenite mokar kupaći kostim suvim.

Vaš imuni sistem može biti prenapregnut usled putovanja (vremenska razlika, razlika u hrani, itd.) što vas čini podložnijim gljivičnim oboljenjima. Obratite pažnju na svoje opšte stanje, spavajte dovoljno.

Već kod prvih znakova nelagodnosti, jedan od naših proizvoda biće od velike pomoći u pružanju olakšanja i sprečavanju pogoršanja.

Besplatan uzorak Multi-Gyn ActiGel-a možete naručiti klikom na dugme u desnoj koloni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *