Depilacija toplim ili hladnim voskom?

DepilacijaNačin depiliranja voskom je od suštinske važnosti za ženu. Evo kratkog pregleda prednosti depilacije toplim voskom i objašnjenja zašto depilacija hladnim voskom nije tako delotvorna kako bi trebalo.

Pročitajte, da biste znale koji postupak je bolji za vas…

Depiliranje voskom utiče na glatkoću i lepotu vaših ruku i nogu.

Prilikom depilacije toplim voskom, pore i koren dlake blago se prošire od toplote, pa se na taj način dlaka lakše izvuče.

Kozmetolog i estetičar dr Nišita Šet kaže: „Topli voskovi uklanjaju dlaku iz korena, zajedno sa mrtvom kožom. Ovo za sobom ostavlja meku i glatku kožu.“

Starije osobe sa opuštenom kožom ne bi trebalo da se depiliraju voskom,  zbog mogućih povreda.

Uvek proverite temperaturu voska pre nego što ga nanesete. Nema idealne temperature. Nanesete malo toplog voska na malu površinu kože. Ako možete da izdržite, tek onda nanesite još na veću površinu.

Hladan vosak ima tendenciju da se lepi za kožu, tako da dlaka uopšte ne izlazi lako. Ozbirom da kozmetičar nanosi vosak više puta na određenu površinu, to može da izazove rane po koži.

Ako vam je koža izgorela od sunca, boli ili ima otvorenu ranu, tada će nanošenje voska samo povećati problem koji imate. Takođe, ako ste se nedavno sunčale, voskom se može ukloniti i jedan deo pocrnele kože.

Ovo su stvari koje bi svaka žena trebalo da zna. Mi smo napravili elektronsku knjigu koja sadrži sve što jedna žena treba da zna o intimnoj higijeni, svojoj vagini i najčešćim vaginalnim tegobama i rešenjima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *