Laserska epilacija – trenutna moda ili korisna stvar?

Devojka u prirodiOd kad sam se bolje upoznala sa epilacijom, do danas, prošlo je nešto više od 10 godina. Tokom ovog perioda videla sam da ljudi u glavnom vrlo malo o njoj znaju, ali ih to ne sprečava da imaju čvrsto oformljen stav za ili protiv epilacije. Volela bih da malo “prodrmam” žene i muškarce da se otvore i saznaju o nečemu što im može pomoći.

Priznajem. Neverni Toma is in the house

Priznajem da sam i sama, kada sam se upustila u čitanje o epilaciji, prvo pomislila: “Ma važi, bacanje para za dokone!” Ali, sada više ne mislim tako. Danas sam ja jedna od osoba kojoj je epilacija olakšala život, a samo u bližoj okolini imam još 4 osobe koje isto misle.
Pre epilacije imala sam problem sa podpazušnjim žlezdama koje su jako burno i često reagovale na brijanje. Osećala sam bol i nadutost. Nisam mogla lagodno da pokrećem ruke. Morala sam da preskočim po koji dan za brijanje dlačica i po tome bila uslovljena šta ću sutra obući. Probala sam sa depilacijom. Nije slavno prošlo. Odlučila sam se za epilaciju i uklonila 80% njih. Sticajem okolnosti nisam dovela posao do kraja, ali imam nameru da nastavim. Rezultat je da se ne sećam da sam i jednom posle ukanjanja imala problem bola i nadutosti zbog brijanja.

Znam devojku koja je imala ozbiljne probleme zbog jakih, tamnih dlačica na bradi. Probleme koje je ona imala najbolje će razumeti osoba koja je u sličnoj situaciji. Komplikovano sređivanje lica da bi se žena posle toga osećala ženstveno, psihički pritisak da li se, šta i koliko vidi. Panika oko toga da li će dečko nešto osetiti! Sređenost lica je razlog za odlaganje susreta i izlaska među ljude. Opšteprihvaćen poljubac u obraz, pri pozdravu, za nju je bio noćna mora. Kompleksi. Epilacija joj je život izmenila, drastično! Takođe, poznajem ženu koja ima oko 60 godina i odlučila je da se reši po neke dosadne dlačice na bradi. Potpuno podržavam!
Sa druge strane, znam devojke koje su iz različitih razloga tretirale ruke, prepone, stomak. Povodi su raznoliki bili, ali je efekat uvek isti. Svaka je izuzetno zadovoljna. Ne žali ni dinara i rado će preporučiti epilaciju svakome ko za to ima potrebe.

O čemu se ovde radi?

Devojka na plaži
Photo credit: Scinern / Foter / CC BY

Jednostavno rečeno – epilacija je način ukanjanja dlačica sa tela koji je trajniji od brijanja ili depilacije. Laserom stručno lice emituje toplotu na vašu kožu. Ona deluje na koren dlake tako što ga uništava. Laser dlaku uništi samo kada je u fazi rasta. Posle prvog perioda od tretmana, dlačice će mirovati, ali će onda izrasti nove, koje nisu bile u fazi rasta u momentu kada ste uradili prethodni tretman. Tada vam je vreme za novi odlazak na epilaciju. Imajte u vidu da je nemoguće da se rešite ama baš 100% dlačica sa odabrane regije, ali o tome malo isčitajte. Takodje, jesen je pravi momenat da počnete sa ovim. Imaćete taman vremena da odradite dovoljno tretmana do leta.

Vredi, ali i košta

Jedna stvar je takođe bitna, kod epilacije je vrlo očigledno pravilo – koliko para, toliko muzike. Ne znači da treba da odaberete najskuplju mogućnost, samo zato što je najskuplja. Ali, znači da ne možete baš očekivati vrhunski laser, najnovije tehnologije i obučeno osoblje kada do tretmana dođete preko nekog od sajtova sa popustima, i to najpovoljniju ponudu. Razmotrite malo, raspitajte se. Moguće je da vas zadesi sreća pa zaista naletite na povoljnu ponudu sa popustom, ali, sa druge strane, nemojte se povesti samo cenom. Može da zavara.

Kako vidim, jedina nezgodna stvar kod epilacije je što košta više nego što nam se na prvi pogled učini korektno. Međutim, kada uzmemo u obzir da ćemo epilaciju raditi na oko tri meseca i da u međuvremenu regiju koju tretiramo nećemo depilirati (i za to davati pare), plus, kada uzmemo u obzir to šta dobijamo… Računica je jasna.

Ako veruješ da imaš razloga da kreneš na epilaciju, stisni se, odvoj pare za ovo i efekat će biti samo pozitivan!

Možda si i ti Neverni Toma, ali ne ponašaj se tvrdoglavo na svoju štetu. Koja je poenta?

Istaknuta slika: David Compton / Foter / CC BY-ND

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *