Seks u vodi

dirty-dancing-scene-lakeSeks u moru ili bazenu, pod otvorenim nebom i mesečinom… ili u đakuziju pri svetlosti sveća…

Gledali smo u filmovima, ali… da li je sve baš tako lepo kao što se čini?

Daću vam mali uvid kako to sve “izbliza” izgleda i srušiti vam iluzije o romantičnoj noći na letovanju.

Trenje

Kao prvo, svi znamo da se u toku seksa luči velika količina sekreta koji podmazuje vaginalnu sluzokožu, kako bi penetracija bila prijatna i da trenje ne bi oštetilo vaginalno tkivo. Ovaj sekret lako je rastvorljiv u vodi, pa se prilikom kupanja u bazenu, moru ili kadi lako spere. Ovo može uticati da seks postane manje prijatan, nekad čak i bolan, a može dovesti i do oštećenja sluzokože: kako vaginalne, tako i sluzokože penisa.

Pored toga, ukoliko koristite kondom, imajte u vidu da ga trenje i morska voda mogu oštetiti, pa je njegova uloga u zaštiti od trudnoće i bolesti drastično umanjena.

Nije vam dovoljno? Čitajte dalje.

Bakterije

Morska voda (a još više voda u rekama i jezerima) sadrži mnoštvo mikroorganizama koji mogu biti štetni ukoliko uđu u vaginu. Prilikom uobičajenog kupanja u moru, vagina je relativno zatvorena i zaštićena. Međutim, u toku seksualnog odnosa, mnoge od ovih bakterija se lako unose penetracijom.

Sad vi mislite: “nema problema, onda ćemo koristiti bazen kad nema nikog u okolini”… Moram da vas razočaram. Bazenska voda sadrži visok procenat dezinficijenasa, obično na bazi hlora, koji su štetni po vašu prirodnu vaginalnu floru. Oni mogu dovesti do disbalansa u vaginalnoj flori, uništavajući laktobacile, pa se kao posledica odnosa u bazenskoj vodi mogu javiti vaginalne infekcije.

Verujete da možete da se izborite sa blažim infekcijama? Uostalom, čemu naši proizvodi služe nego da pomognu u tome. Ali, ni to nije sve – čitajte dalje.

Bezbednost

Verovatno ćete se “olupati” jednom ili dva puta ako pokušate da imate odnos u običnoj, maloj kadi. Priznajte, nije tako udobno, a tesno je i klizavo. Meni, na primer, vrlo lako izlaze modrice, pa bi mi takva akcija naknadno izazvala sumnjičave poglede prijatelja. Pretpostavljam da je velika đakuzi kada malo zgodnija za to, ali mlazevi vode mogu uzrokovati klizanje i bez sapunice.

A ako mislite da ćete rešiti sve gore navedene probleme tako što ćete voditi ljubav pod tušem, pomislite samo na klizav pod i koliko ćete se oboje ugruvati ukoliko se okliznete. Da se ne biste okliznuli, potrebno je mnogo više snage u mišićima, pa možete završiti sa upalom mišića sledećeg dana. To je zapravo najmanje zlo: mnogi ljudi i vole da iskuse tu slatku upalu mišića o kojoj ne smeš da se požališ kolegama da ne bi bilo neprijatnih pitanja. Ako ste među njima, samo napred.

Uostalom, džabe ja sve ovo pišem. Zabranjeno voće je najslađe.

Znajte da nije dobra ideja i uživajte. I imajte naše proizvode pri ruci, jer će vam možda zatrebati.

Pozdrav, Lana

Na slici: čuvena scena iz filma Dirty dancing, svi znamo šta je posle bilo…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *