Sve prednosti (švajcarske) pilates lopte

Januar je mesec kada završavamo sa slavskim i prazničnim trpezama i polako se suočavamo sa činjenicom da smo (i ove godine) preterali sa konzumiranjem neadekvatne hrane, te da se mora što pre ili uspostaviti ili vratiti uravnoteženom bioritmu i treninzima.

Neki su već požurili u teretanu ili neku aerobnu aktivnost, a oni koji jesu su sigurno uočili velike lopte sa i na kojima (uglavnom) devojke vežbaju.

Gde leži njena prednost?

U nekoliko crta bismo mogli reći, ove vežbe:

  • pokrivaju najrazličitije regije trbušnih mišića
  • jačaju mišiće stabilizatore
  • stabilizuju trup i jačaju posturalne mišiće
  • eliminišu stres

Lopta je zaista neizostavni rekvizit za trening ukoliko želite definisanu figuru i vretenaste, lepo oblikovane mišiće! Rezultati će biti i te kako vidljivi ukoliko budete uporni i trenirate barem triput nedeljno.

Pilates lopta nije samo dobrodošla u fitnesu, već se primenjuje i u fizikalnoj medicini. Čak i kada izuzmemo vežbe – i samo sedenje na lopti podstiče ispravljanje tela i uspostavljanje ravnoteže u svim položajima!

Na ovaj način jačamo mišiće leđa i nogu i podstičemo cirkulaciju. Težina tela je ravnomerno raspoređena na trtičnoj kosti i nogama što je izuzetno važno kod dugotrajnog sedenja.

Ovako jedno zamorno statičko sedenje uz pomoć lopte pretvara se u aktivnost koja može da bude terapija ako problem već postoji ili jako dobra prevencija kod zdravih osoba!

Lopta je odličan saveznik ka vitkom telu, ali morate da pazite pri vežbama jer možete vrlo lako zadobiti povredu! Zato se uvek obratite treneru ili iskusnijem vežbaču, a ukoliko se nosite sa bolovima u mišićima – tu je Deep relief gel.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *