Carioca Dream

Ćao, narode! Jeste li ispratile i vi utakmice u Brazilu ili ste htele da polupate televizor svom dragom sve u nadi da će se bar jedanput okrenuti ka vama i uputiti vam makar osmeh?

Do juče je bio zainteresovan za sve, dobro, ne baš uvek i za vas ali makar je slušao šta mu se govori i umeo da vas iznenadi po kojom sitnicom, a sada izgleda iscrpljeno, kao drogiran šeta po kući i mrmlja sam sa sobom, „iz keca u iks“, opsednut samim sobom i sitnom lovom koju će eventualno poneti kući, pogađate, da bi je opet uložio u „nemoguću kombinaciju Engleska-Kostarika“. I ovog puta stvarno dobija. I prestaje. I umesto piva sa Red Bullom prelazi samo na pivo. Ili samo „Red Bull“. Okrenite se. Živite u ludilu zvanom „Groznica Svetskog prvenstva“. Nije zlatna, nije temperatura već Brazil.

Sve novine su već pisale o reprezentacijama, selektorima i njihovom odnosu prema vođenju ljubavi pre, za vreme i posle meča. Dobro, to smo prežvakali. A malo ko se bavio time šta muški deo populacije cele planete Zemlje radi u to vreme i kako se to sve odražava na njihov ljubavni i porodični život. Po meni je to mnogo važnije pitanje. Hajde da pođemo od ekstremnog slučaja gde je Svetski kup bio samo povod. Možda ste čuli, desilo se u Italiji. Muž ubio ženu i dvoje dece da bi na miru mogao da-ode u kafić i gleda utakmicu (!?). Posle se „slomio“ pravdajući se da mu je to samo bio alibi i da se zaljubio u drugu ženu. Za-nimljivo. I ne sećam se da sam ranijih godina čula za ovakve slučajeve. Bar ne u ovom svetlu i ovom kontekstu.

Hajde da se sad malo pozabavimo manje ekstremnim slučajevima gde vas vaš dragi lepo nervira celog popodneva zato što „njegov omiljeni tim nije dobio“ ili zato što je jednostavno izgubio lovu na utakmici. Ja srećom nemam taj problem, ali znam, verujem i čujem da mnoge žene više ne prepoznaju svoje muževe i partnere za vreme Svetskog prvenstva.
Taktike su razne: probate da mu se pridružite, pa da pratite, onda usput nešto pobrkate, onda vam se dopadne Pike pa se on iznervira i kaže da samo zato pratite fudbal. Onda se zapitate kako je moguće da Bufon još igra, a igrao je još dok ste bile srednjoškolke. A on se isceri i nastavi da mrmlja u bradu.

Istraživanja pokazuju da prevelika briga o rezultatima može poremetiti život u porodici do ekstremnih slučajeva. Još ako se tu umeša novac, eto belaja. Zdravstvene tegobe i problemi, brige pa čak i pogoršanje hroničnih bolesti, gastritis i depresija! (po nekim ekspertima)

Društveni fenomen ipak leži u malo širem problemu neslaganja, pogotovu ako supružnici ne navijaju za isti tim ili ako muž otputuje na prvenstvo ili gleda sve utakmice redom sa drugarima na pivu. Ako žena organski mrzi fudbal, još gore.

Ponekad će on doći „pod gasom“ od piva i tražiti malo pažnje svoje žene ali ona će znati šta je u pitanju. Nećeš dobiti svoju porciju večeras!

Ponekad će otići „u štetu“ i jurcati na sve strane pa će mu pažnja i pribranost oslabiti što može dovesti do rizičnog seksualnog ponašanja.

Zato spremite kokice, grickalice i pivce i na kauč sa svojim dragim. Ili idite zajedno u kafić sa velikim TV-om. Ako ne želi, objasnite mu da ponekad i vi želite da mu pravite društvo a ne samo ortaci. To čak može da učvrsti vezu.

Samo vodite računa da mu ne odate tajnu da ste se ložile na Kasiljasa kad ste bile mlade.
Ole, ole, Brazil! Gooool! Idemoooo!

Pozdravlja vas Milica

Photo credit: Digo_Souza / Foter / Creative Commons Attribution-NoDerivs 2.0 Generic (CC BY-ND 2.0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *