Kako da vratite romantiku u spavaću sobu? Pročitajte ovih 10 saveta!

Vratite romantiku u spavaću sobuDrage Dame,

Svaka od nas ponekad shvati da je svakodnevnica veliki neprijatelj romantike. A romantika je početna tačka ka nežnosti i ljubavi, posebno u spavaćaj sobi. Ja ću vam dati nekoliko ideja pomoću kojih možete vratiti romantičnu atmosferu u spavaću sobu. Nadam se da ću vas inspirisati da smislite nekoliko ličnih caka i biće… bar kao nekada…

Savet 1: Uredite sobu

Na sve strane razbacane stvari i romantika ne idu zajedno? Sklonite odeću razbacanu po podu, vratite knjige na police, a svakako vratite korpu za otpatke nazad u kupatilo – to i jeste pravo mesto za brigu o ispucalim stopalima, noktima, borama itd.

Savet 2: Materijal sa posla pripada drugoj sobi

Vaš laptop, gomile papira, beleške…sakupite ih i sve stavite u radnu sobu.

Savet 3: Izbacite TV iz spavaće sobe!

Odviknite se od toga da menjate kanale u kasne noćne sate. Priljubite se uz vašeg partnera i prepustite se mašti i prirodi.

Savet 4: Promenite osvetljenje

Romantika, sveće, cveće, šampanjacOsvetljenje veoma utiče na uspostavljanje pravog raspoloženja. Ako možete, investirajte malo i prekidače promenite u prigušivače. Biće odlično! Sa godinama verovatno niste više tako tanki i zategnuti kao nekada. Mekše osvetljenje ublažava tu sliku (takve znake starenja). Možete da probate i sa svećama, ali pazite na opasnost od požara.

Savet 5: Posteljina

Redovna promena posteljine bi trebalo da vam postane stalna praksa. Ako još možete da uložite malo novca – kupite neku koja vam se zaista sviđa: nekoga inspiriše crvena boja, nekoga saten, nekoga animal print…

Savet 6: Til

Vrlo jednostavan način da unesete malo atmosfere u spavaću sobu jeste da dodate trake finog tila oko krevetskog rama ili da visi sa nekih garnišni. Možete ga nabaviti u raznim bojama kao što su bordo, crvena, ljubičasta ili ružičasta. Komade tila možete postaviti i da vise sa delova ogledala ili ormara.

Savet 7: Temperatura

Temperatura je isto tako važan faktor. Nemojte slagati ćebad, jedno na drugo, da bi se zagrejali. Uklonite ih i kupite sintetički jorgan od savremenih materijala. On reguliše temperaturu prema potrebama vašeg tela i tela vašeg partnera. Prilagođava se kada vam je pretoplo, a sprečava gubljenje toplote kada vam je hladno. Možete koristiti različite jorgane u zimu i u leto.

Savet 8: Psa i mačku napolje

Pas u krevetuZa one koji imaju psa ili mačku: ljubimci treba da spavaju na nekom drugom mestu u kući, ne na vašem krevetu u vašoj spavaćoj sobi.

Savet 9: Cveće

Cveće predstavlja ljubav i lepotu. Ne morate baš da ga razbacate svuda po sobi, biće dovoljno da ga stavite u neku elegantnu vazu.

Savet 10: Na zidove stavite slike koje inspirišu na romantiku

Romantičnoj atmosferi u svakoj spavaćoj sobi može da doprinese i jedna jedina slika na zidu koja inspiriše na ljubav. Ništa jednostavnije od toga! Fotografija, tapiserija ili umetnička slika koja predstavlja ljubav ili nešto što vas inspiriše može da bude pravi dodir romantike u vašoj spavaćoj sobi. Ovakve romantične sitnice čine zaista mnogo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *