Magična formula za zatrudnjivanje

Test za trudnoću
Photo credit: PinkMoose / Foter / CC BY

Živimo u vremenu u kome nam se informacije nude gde god da se okrenemo. Ovde ne mislim na napade reklama na svakom ćošku, nego na informacije koje nam mogu biti od koristi za svakodnevni život.

Kada je o našoj temi reč, puno puta sam čula od žena koje žele da imaju dete: „Prestali smo da se čuvamo, pa kad bude – biće.“ Ova rečenica me udari kao malj u glavu. Nije pozitivno osuđivati ljude, ali ja stvarno ne mogu da shvatim da same sebi ne žele da pomognu. Jeste ovo Balkan, ali mi nismo naše prabake.

Dakle, molim vas, žene, otvorite se ka znanju. Ne plašite se nečeg što je novo, jer ne morate da preživljavate sve oko trudnoće na najteži mogući način.

„Ubosti“ plodne dane

Kao što znate bitno je da se seksualni odnos dogodi u vreme kada su vama plodni dani. Primetila sam da mnoge žene ne znaju kada su im plodni dani. Oslanjaju se na svoj instinkt ili na najosnovnije računanje brojanjem dana ciklusa, ako ne primenjuju princip – što češći odnosi, to bolje. Samo da dodam, sa navedenim principom se ne slažem u procesu „pravljenja“ bebe.

Ok, to brojanje dana je opšte poznati način računanja, ali žene danas imaju i preciznije metode na raspolaganju!

Odabrana metoda broj 1

 

Trudnoća
Photo credit: Menno van der Horst / Foter / CC BY

Za preciznije određivanje plodnih dana možete koristiti proizvode tipa mini mikroskopa koji uočavaju povećanu količinu soli u pljuvačci. Nivo soli raste tokom plodnih dana, zbog uticaja većeg lučenja hormona estrogena. Ovaj način može da pomogne, ali moguće je da dobijete lažno pozitivne rezutate za plodne dane. To se događa kada se u vašoj pljuvačci iz različitih razloga nađe više soli, a da to nema veze sa lučenjem hormona. Sa druge strane, žene koje imaju hormonski disbalans takođe mogu dobijati zbunjujuće rezultate.

Konkretno ja nisam uspela da anuliram druge faktore koji utiču na pljuvačku i nisam mogla da se oslonim na ovaj metod. Znači, ako se odlučite za ovu opciju, prethodno sa doktorom utvrdite da li spadate u kategoriju žena sa hormonskim disbalansom, pratite precizno uputstvo za korišćenje i budite uporne.

Odabrana metoda broj 2

Mogućnost koja je danas ženama na raspolaganju i koja je meni pomogla da dva puta zatrudnim posle drugog meseca pokušavanja je, kako je ja zovem, „pločica za utvrđivanje ovulacije“. Napomenuću da inače imam problem sa hormonima štitne žlezde, policistične jajnike i da mi je pre prve trudnoće endokrinolog prenela kako ću veoma, veoma teško zatrudneti. LH trakice ili LH HCG testovi na našem tržištu postoje razni. Ja sam koristila neke od jeftinijih. Koliko znam, njihove cene se kreću od oko 500 dinara do oko 2000 dinara. Moguće je da će vam biti potrebno da kupite bar dva manja pakovanja pločica ili jedno pakovanje sa većim brojem njih. Jer, moguće je da će vam biti potrebno malo vremena da se uhodate u njihovo korišćenje spram svog tela tj. ciklusa. Ovo, naravno, ne mora da znači. Možda budete imale više sreće od mene.

P.S. Posle prve trudnoće ostale su mi 4 neiskorišćene trakice iz jednog pakovanja. Pošto sam izračunala da će im isteći rok trajanja dok budem mogla opet da radim na zatrudnjivanju, poklonila sam ih drugarici. Ona je takođe ostala trudna za kratko vreme.

Poslednje napisano ali nikako nebitno

Kad god mislim da je korisno, podelim sa ženama znanje o ovome i vidim da najčešće prvi put čuju za to i, na žalost, budu skeprične. Šta je – tu je. Neće me to obeshrabriti da kad god mogu podržim svaku ženu da veruje u uspeh, u sebe, u dobro u sebi i oko sebe.

Danas je vrlo lako čuti: „Misli pozitivno.“ Previše mi je to postalo moderno pa me asocira na nešto što bih nazvala „turbo kultura“ kojom nas zatrpavaju. Mada, bez obzira na tu moju negativnu asocijaciju, stvarno stoji to da žena sebi pomaže kada misli i vidi stvari pozitivno. Kada mi je doktorka vrlo precizno objasnila da su mi verovatnoće manje od malih, držalo me loše osećanje nekoliko dana. Posle toga glavu sam digla, otvorila oči, srce i dušu za uspeh. Tražila sam načine, jer sam verovala da mogu, otvorila se za nova saznanja i evo sada razmatramo da l’ je krevet na sprat dobro rešenje za našu porodicu.

Kakvi su vaši stavovi i iskustva?

procitajte-vise

 

 

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *