Muškarci misle o seksu na svakih 6 sekundi. A žene?

mislite li o seksuZnate li za stari mit o tome kako muškarci stalno misle o seksu, tačnije – na svakih 6 sekundi dok su budni? Kad se preračuna – to bude oko 8000 puta na dan.

Psiholozi na Univerzitetu u Ohaju sproveli su istraživanje kako bi utvrdili da li je muškarcima, zaista, samo jedna stvar na pameti u toku celog dana. U ovoj studiji, razmišljanje o seksu definisano je kao razmišljanje o seksualnim aktivnostima, fantazijama i erotskim slikama, sećanjima o seksualnim scenama i bilo kojim drugim mislima koje osobu mogu seksualno uzbuditi.

Zaključak do kojeg su došli bio je da muškarci misle o seksu oko 20 puta u toku dana, dok žene imaju “erotske” misli svega 10 puta.

Za ovu razliku zaslužan je prvenstveno testosteron: on je glavni pokretač libida i naše seksualne želje. Kako znamo da žene imaju manje testosterona od muškaraca, ovakav ishod istraživanja je očekivan.

Ipak, profesor psihologije koji je vodio ovo ispitivanje, Teri Fišer, zaključio je da o učestalosti razmišljanja o seksu ne odlučuje pol osobe, već koliko se ta osoba oseća dobro sa svojom seksualnošću. Što ste opušteniji u sopstvenoj koži, to ćete imati više seksualnog samopouzdanja.

Već sam u nekom prethodnom postu pomenula kako verujem da muškarci mnogo manje razmišljaju o svom izgledu, odnosno osećaju mnogo veću ležernost vezano za sopstvenu seksualnost. Mogu opet da špekulišem kako su za našu preopterećenost izgledom krivi mediji, photoshop i šminka, kako nas teraju da se svi uklopimo u kalup lepote, i kako je vreme da se trgnemo iz kolektivnog bunila… Ali znam da je “pristojno ponašanje žene” odvajkada podrazumevalo nerad seksualni čin, pa ostavljam prostora da mi kažete da ovaj put ne treba da krivim sređena lica sa ekrana.

U svakom slučaju, zaključak istraživanja je bio da muškarci zapravo ne misle o seksu TOLIKO češće od žena koliko se ranije verovalo.

Dame, nema više izgovora kako vas boli glava – svi znamo o čemu potajno razmišljate 10 puta na dan!

Pozdrav, Lana

Fotografija: Deb by Daniele Zedda

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *