Sex toys ili seksi rekviziti – kupovina i održavanje

VibratoriVrlo je moguće da se vaša igračka za seks/sex toy  nalazi u nekom ćumezu, zatrpana među stvarima za koje se nadate da nikome iz kuće neće biti inspirativne za razgledanje. Ovo je mogući scenario ako živite u zajednici. Ako ste u braku ili ne živite u zajednici, moguće je da su pomenute igračke u nekoj fijoci zajedno sa čarapama u ambalaži, pasošem, lekovima ili još nepročitanom knjigom.

Kao prvo, ove igračke zaslužuju ipak malo više poštovanja. Kao drugo, trebalo bi da razmišljate o tome koliko ih držite čistim.

Pre vaše fijoke…

Pre nego što dođemo do održavanja, red je da povedemo računa o kvalitetu istih pri kupovini. Do pre nekoliko godina prodavnice u kojima ste mogli kupiti nešto ovako uglavnom su bile blago jezivog izgleda, na očekivanim lokacijama, sumnjivih prodavaca, zagonetnih mirisa i nezanimljivog izbora. U poslednje vreme ove prodavnice su se uselile u lokalne tržne centre i na glavne ulice, poprimile su izgled ”običnih” prodavnica, prodavci su se “profinili”. O opravdanosti jednog ili drugog nećemo sad, nego bih da konstatujem da je sada lakše doći do seksi rekvizita. Baš to što je lakše izgleda da je navelo ljude da se prema kupovini željenog rekvizita ophode kao da kupuju cediljku za limun, za koju odmah vide da nije kvalitetna ali će je kupiti jer će “poslužiti”, “vredi datih para”, “dok radi, radi- nabaviću novu lako”. Ovakav stav kupca doveo je do toga da nam tržište bude preplavljeno robom koja je niskog kvaliteta, jer se to kupuje.
To u praksi znači da, ako ne razmišljate o kvalitetu rekvizita koji kupujete, sasvim lagano možete računati na to da će vam poslednja kuglica otpasti, boja će se skinuti vrlo brzo usled dodira sa telesnim tečnostima, kaiševi će se odmah istegnuti, kad pritisnete ON, brujanje koje proizvodite probudiće vašeg komšiju, povredićete se…
Da li ćete reći da “vredi datih para” ako se nađete u ordinaciji na nekoj vrsti intervencije zbog nezgode kod kuće ili završite kupujući preparate koji treba da izleče čudnu reakciju na vašoj koži?

Dome slatki dome

Štikle i vibrator
Photo credit: twicepix / Foter / CC BY-SA

Nabavili ste igračku – ispoštujte je. Pre svakog korišćenja povedite računa o tome koliko je igračka čista. Računajte da ovo ulazi u domen vašeg zdravlja. Koliko je igračka čista zavisiće od toga gde je držite u periodu nekorišćenja i kako je čistite posle korišćenja.
Metod i sredstva čićšenja zavise od toga od kog je materijala igračka napravljena i koji lubrikant koristite. Materijal od kog je vaša igračka može biti guma, silikon, staklo, plastika, nerđajući čelik, keramika i još po neki. Odradite zadatak i saznajte za najefikasnijji način čišćenja konkretnog materijala i lubrikanta.
Šta god da posedujete, povedite računa o sitnim delovima, naborima, spojevima jer lako mogu biti mesta koja ostanu neočišćena i pogodna za razvoj bakterija. Čišćenje obavite ubrzo nakon korišćenja. Kada menjate partnera i planirate kombinovanje oralne, vaginalne ili analne upotrebe budite svesni da na igračkama ostaju tragovi pri korišćenju. Čistite ih u međuvremenu ili koristite kondom kao zaštitu.
Pri odlaganju, obezbedite vašim igračkama miran san. Ukoliko rade na baterije, izvadite ih. Odložite ih na suvo mesto, zaštićeno od sunca i visoke temperature. Zgodno bi bilo da ih pojedinačno uvijete, najbolje u pamučnu tkaninu. Tako će moći da ”dišu” i biće zaštićene od međusobnog dodira i eventualne negativne rakcije susreta dva materijala koja ne odgovaraju jedan drugom.

Način korišćenja i rok trajanja

Seksi rekviziti uglavnom imaju naznačen način korišćenja i rok upotrebe, ispratite te informacije na ambalaži. Način korišćenja rekvizita će zavisiti i od vaše maštovitosti ali i njene namene. Ne morate pratiti uputstva koja dobijete uz nju ali imajte u vidu da i neprilagođena upotreba može skratiti rok trajanja vaše igračke. Pratite izgled, miris i tekstura rekvizita koju osetite na dodir. Ako primetite promene, budite obazrivi i savesni. Bacite igračku i uskočite u avanturu traženja nove.

Znači, ako želite da imate neki od seksi rekvizita, povedite računa o tome gde ih kupujete i za koliko novca. Kada ste igračku nabavili, onda se ponašajte kao njen vlasnik, a ne slučajni pronalazač iste u sopstvenoj fijoci. Radi se o vašem zdravlju.

Sex shop
Photo credit: Rob Marson / Foter / CC BY

Ako do sada niste razmišljali o kupovini nekog seksi rekvizita, možda ćete sada početi. Imajte na umu da to nije ništa strašno, sramotno ili “neprimereno normalnom čoveku”. Nisu rekviziti jedino ko zna kako rogobatna pomagala veličine omanje sobe ili zastrašujuće veliki vibratori. Ako mislite da bi vašem partnerskom odnosu prijalo neko osveženje, možda vam bude dovoljno da nabavite šaljive ili inspirativne kockice ili izazovni veš. Nije zabranjeno dobro se nasmejati pre akcije ili se jednostavno osetiti bolje u svom telu. Sve dok se zabavljate, osećate prijatno i vi i parter i nikoga ne povređujete, uživajte, sa ili bez rekvizita.

Imate li vi koji rekvizit i kako se ophodite prema njima?

Istaknuta slika: Chrysaora / Foter / CC BY-SA

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *