Trčanjem protiv raka dojke

Drage naše dame,

Kao što znate, u martu smo vas obradovali takmičenjem u kom su mnoge od vas primile lepe nagrade. Osim što smo proleće započeli fotografijama moćnih žena, u martu smo se takođe priključili akciji sa ciljem podizanja svesti o raku dojke. Naime, od prošle godine u Beogradu se 22. mart kao Nacionalni dan borbe protiv raka dojke obeležava – trčanjem. Roze trka/šetnja, druga po redu, ove godine je održana 21. marta, na Adi Ciganliji.

Roze trka je organizovana kao pandan „Pink run” trci, rekreativnoj sportskoj manifestaciji koja se održava širom sveta u znak podrške ženama obolelim od raka dojke. Značaj ovakve manifestacije postaje očigledan kada sagledamo zastrašujuću statistiku – samo u Srbiji svake godine od ove zlokobne bolesti umire 1600 žena. Cilj Roze trke jeste da usmerimo pažnju javnosti ka ovom problemu i pružimo podršku našim majkama, sestrama, ćerkama ili prijateljicama koje su obolele od kancera dojke. Trka je humanitarnog karaktera, a prikupljena novčana sredstva namenjena su finansiranju programa edukacije Uduženja žena obolelih i lečenih od karcinoma dоjke „Budimo zajedno“.

Kao što znate, IntimBlog se bavi temama koje bi svaka žena trebalo da zna, a značaj prevencije raka dojke i redovnih samopregleda definitivno jeste jedna od njih. Zato je Multi-Gyn uzeo učešće u Roze trci kao jedan od sponzora, zajedno sa Deep Relief gelom namenjenom trkačima i svima koji pate od bolova u leđima, kolenima ili vratnom i ramenom pojasu.

Dan trke je protekao u veselom raspoloženju, na Adi se pojavilo mnogo trkača, ali i porodica sa decom, kao i dama sa prepoznatljivim roze obeležjima. Ako ste prisustvovali trci, pošaljite nam vaše komentare i pridružite nam se na našoj Facebook stranici. Ukoliko ste ovaj put propustili Roze trku, rezervišite datum za sledeću godinu, a u međuvremenu pogledajte fotografije sa Ade Ciganlije:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *