Veličamo moćne žene!

Moćna devojka
Photo credit: smswigart / Foter / CC BY

Drage moje,

Dan žena je za nama. Nadam se da ste se opustile, uživale i da ste dobile puno pažnje i ljubavi od svojih najdražih. Znam, mnoge od vas će se pobuniti kako svaki dan treba da bude dan žena, a ne samo jedan dan u godini i potpuno vas podržavam. Ljubav se i dobija i daruje svakog dana, a ne samo jednog dana godišnje kada cvećare i knjižare profitiraju od učenika, kadrovskih službi i muževa koji zapravo žele da učine nešto lepo za ženske osobe u svom okruženju. Često se pokloni kupuju zbog osećaja obaveze pre nego kao znak pažnje i poštovanja, ali znate kako kažu, poklonu se u zube ne gleda.

No, da se uozbiljimo na trenutak. Osmi mart ili Internacionalni dan žena, prvi put je proslavljen u Njujorku, davne 1909. godine. Ovaj praznik obeležavao je borbu za jednakost, prava žena u društvu i kraj opresivnog tretmana ženskog pola. Dug put smo prešli od tada, a ove godine Dan žena je u svetu obeležen pod sloganom #MakeItHappen koji promoviše ideju jednakosti dok slavi ostvarenja uspešnih žena.

Mnogo je moćnih dama na koje možemo da se ugledamo. Preko dama koje su na CEO pozicijama velikih internacionalnih kompanija, predsednica država, premijerki i prvih dama, umetnica, majki i požrtvovanih prijateljica, primera je mnogo. Mnogima od njih ljudi iz okruženja nikada nisu ni odali počast koju zaslužuju, a s obzirom da u našem društvu vlada uverenje da je skromnost najveća vrlina, te žene najčešće ne dele svoja ostvarenja sa svetom. Umesto da glasno uzviknu: „Ja sam uspešna, snažna žena!“ i ponosno stanu iza svojih dela, žene se najčešće osećaju kao da se od njih očekuje da daju sve od sebe da uspeju u svim svojim poduhvatima, a zatim da pognu glavu i likuju u tišini.

Zato Multi-Gyn i vaš IntimBlog staju na put tišini i slave moćne žene. I to ne samo one na visokim pozicijama tamo negde u svetu – već baš vas. I vašu sestru. I mamu. I najbolju drugaricu koja je idealno i uvek spremno rame za plakanje. I prodavačicu u omiljenoj pekari koja vam uvek da najsvežiji kroasan. I vašu doktorku koja vas prati još od vašeg prvog kontakta sa spekulumom. Slavimo žene koje svoje uspehe nižu svakog dana, na svom poslu, u svom domu, na treningu. Slavimo vas, drage moje.

Postavite vašu sliku na našu Fejsbuk stranicu – može biti fotografija vas na poslu, na fakultetu, na treningu, dok se spremate za izlazak, sa prijateljima – šta god čini da se osećate moćno. Pridružite nam se u veličanju moćnih žena i podelite svoje ponosne trenutke sa vama.

Čekamo vas! 🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *