Alergija na spermu – da li zaista postoji?

Alergija na spermuPar puta čula sam za žene (i par puta za muškarce) alergične na spermu. Ipak ne znam koliko je ova pojava zaista učestala?! I da li je zaista vredna brige? Zato sam malo pretraživala … I pronašla:

istina je, alergija na spermu se ne sreće često, ali zaista postoji. Javlja se kod muškaraca isto koliko i kod žena. Kod žena se sreću tipični simptomi alergija, dok se kod muškaraca javljaju simptomi nalik simptomima gripa…

Muškarci i alergija na spermu

Alergija na spermu kod muškaraca je najverovatnije posledica prevelike aktivnosti imunog sistema. Stanje slično gripu pojavljuje se odmah nakon seksualnog odnosa. Kod nekih, simtomi traju svega 30 minuta, ali groznica, glavobolja, bol u vratu i bol u mišićima mogu da traju celu nedelju!

Žene i alergija na spermu

Kao i kod muškaraca, sperma može izazvati alergijsku reakciju i kod žena. Alergija izaziva osećaj peckanja, svrab, otok ili osip. Ponekad čak može izazvati i nedostatak daha. Uzroci nastajanja alergije nisu razjašnjeni, jer do sada to pitanje nije dovoljno istraživano!

Smetnje u seksuAli, osim alergije na spermu, postoji naravno još nekoliko “sitnica” koje mogu narušiti vaše seksualno uživanje. Osećaj bola pri seksu, vaginalna suvoća, ali pre svega vaginalne infekcije su razlog smanjenog seksualnog uživanja. Ako želite da saznate više o bakterisjkoj vaginozi ili gljivičnim infekcijama – pročitajte naše blogove. Svaka žena želi ugodan i zdrav seksualni život i naravno zdravu vaginu. Niko se ne oseća prijatno ukoliko ga muče vaginalne tegobe.

Ukoliko imate problema sa vaginalnom suvoćom, bakterijskom vainozom ili gljivicama, probajte jedan od Multi-Gyn proizvoda. U pitanju su prirodni, bio-aktivni proizvodi kojima se sprečavaju i tretiraju vaginalne tegobe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *